13.07.2012

Tampereen Teatterikesän OFF Tampere -ohjelmistokokonaisuudessa mukana teatteria kolmesta maanosasta

OFF Tampere -ohjelmistokokonaisuus on Tampereen Teatterikesän paljon kiitelty lisämauste, johon on tänäkin vuonna ilmoittautunut joukko mielenkiintoisia ammattilais- ja harrastajateatteriryhmiä. Mukana on jopa 30 ryhmää, 35 tuotantoa ja esityksiä huikeat 109. Esityksien laajaan kirjoon kuuluu muun muassa nukketeatteria, improvisaatiota, mimiikkaa, monologeja, klovneriaa, komediaa, draamaa, tanssia sekä perinteistä kesäteatteria.

OFF Tampere tarjoaa tänäkin vuonna ilmaisia katuteatteriesityksiä kansainvälisiltä ryhmiltä. Festivaaliviikon jokaisena päivänä Keskustorilla esiintyy viimekin vuonna Teatterikesän katsojat lumonnut ranskalainen miimikko Dynamime esityksellään Postimies Bidule. Tullikamarin aukiolla puolestaan hymyn huulille nostaa venäläisen Theatre Two Monkeys -klovniryhmän esitys R&J.

Kansainvälisyyttä OFF Tampereen ohjelmistoon tuo myös iranilainen SINA Group Theater. Heidän esityksensä TENGO palkittiin Belgradissa Slavija 2012 -festivaalilla parhaana esityksenä. Tänä kesänä esitys on mahdollista nähdä Tampereen Ylioppilasteatterin näyttämöllä. Näyttelijä Michael Bierman saapuu Yhdysvalloista hurmaamaan katsojat yhden miehen teatteriesityksellään Vincent Van Gogh: A Man of Passion. Esitys nähdään sekä Legioonateatterissa että Teatteri Siperiassa.

Paikallisia osaajia on ilmoittautunut mukaan peräti 21 ryhmää. Mukana on myös ulkopaikkakuntalaisia ryhmiä, muun muassa Helsingin Kellariteatteri, joka tuo Tampereen Ylioppilasteatterin näyttämölle 2010-luvun nuorista kertovan näytelmän Finlandia. Kotkalais-pyhtääläinen Kimara-ryhmä saapuu Tampereelle näytelmällään Eila ja Rampe – viksua elämää, joka pohjautuu Sinikka Nopolan Eila ja Rampe -kirjoihin. Kokkolasta tulevan MURTO ensemblen esitys Täyspuuvillakuosi – sotanäytelmä on Keski-Pohjanmaan Ammattikorkeakoulussa esittävän taiteen linjalla tehty opinnäytetyö.

Mukana ovat myös OFF:n vanhat tutut, kuten Legioonateatteri, Tampereen Improvisaatioteatteri Snorkkeli, Tukkateatteri, Pispalan Teatteri, Kehitysvammaisteatteri La Strada ja Hurma Monologi -festivaali.

OFF on avoin estradi kaikille Teatterikesään omalla kustannuksella esiintymään haluaville teatterin ja taiteen ammattilaisille ja harrastajille. Tämä tarkoittaa sitä, että yleisölle on tarjolla joka vuosi monipuolinen repertuaari mitä yllättävimpiä ja mielenkiintoisimpia sekä hintaluokaltaan edullisia esityksiä ympäri Tamperetta ja lähikuntia.

OFF Tampereen aidosta teatterin poltteesta saa nauttia Teatterikesän jokaisena
päivänä 6.-12.8.2012.

http://www.teatterikesa.fi