13.07.2012

Tampereen Teatterikesän Muu ohjelmisto kutsuu kulttuurikeskusteluihin

Teatterikesän Muu ohjelmisto kutsuu kulttuurista kiinnostuneet vaihtamaan ajatuksia, provosoimaan ja provosoitumaan, näkemään ja kokemaan, kuuntelemaan, ihmettelemään.

Muu ohjelmisto 2012 koostuu paneelikeskusteluista, workshopeista, kirjanjulkistamis-tilaisuuksista, messuista ja showcaseista, superkatsojista, demonstraatio- ja keskustelu-tilaisuuksista, seminaareista, projektien ja palveluiden esittelytilaisuuksista sekä vapaamuotoisimmista kohtaamismahdollisuuksista. Tilaisuuksia on festivaaliviikon aikana 22 ja järjestäjiä 24. Järjestäjinä toimivat esimerkiksi liitot, yhdistykset, kustantamot ja muut kulttuurialan organisaatiot.

Teatterikesä ja Aamulehti ovat yhteistyössä valinneet viisi superkatsojaa, jotka kirjoittavat Pääohjelmiston ja Ohjelmateltan esityskokemuksistaan Aamulehden verkkosivuille. Sosiaalinen media mahdollistaa myös muille katsojille kommentoinnin ja osallistumisen kulttuurikeskusteluihin. Perinteisemmän vaihtoehdon ajatuksien jakamiseen tarjoaa paneelikeskustelu Aamulehden auditoriossa. Alan asiantuntijoiden johdolla käsitellään teatterin sisäisiä valtakysymyksiä, mm. suhteessa ohjaajaan ja näyttelijöihin.

Muun ohjelmiston seminaareissa pohditaan mm. näytelmän kirjoittamista yksilö- ja joukkuelajina sekä teatterin tekemisen motiiveja niin tekijöiden kuin rahoittajienkin kannalta. Lisäksi tarjolla on asiantuntijoiden näkemyksiä saksalaisesta teatterista Suomessa sekä keskustelua teatterialan kritiikeistä.

Ohjelmisto esittelee myös Stansilavskin metodia näyttelijöille ja ohjaajille sekä tarjoilee mm. demomaistiaisia kiertue-esityksistä Performing Arts Market -messuilla. Esittelyssä on tuotantoprosessin tutkimiseen perehtynyt Kierre-projekti, Rooli.fi -verkkopalvelu sekä tuore julkaisu Aristoteleen Runousoppi-oppaasta.

TNL järjestää puolestaan workshopin, jossa kouluttajana toimii espanjalainen fyysisen teatterin maestra Ana Vázquez de Castro. Epävirallisempiin kokoontumisiin kutsuvat Teatterikesäklubi ja Ranskalainen ruokatori Keskustorilla.

Tampereen Teatterikesä järjestetään 6.-12.8.2012.

http://www.teatterikesa.fi