08.09.2014

Tampereen Teatterikesän katsojatavoitteet saavutettiin

Elokuussa järjestetyn Tampereen 46. Teatterikesän yleisömääräksi kirjataan 74 256. Luvussa ovat mukana kaikki festivaalin ohjelmistot ja tapahtumat: Pääohjelmisto, Ohjelmateltta, OFF Tampere, ravintolafestivaali Encorebaana, Tapahtumien Yö, avajaiset sekä keskustelut, seminaarit ja workshopit.

PÄÄOHJELMISTOSSA USEITA LOPPUUNMYYTYJÄ ESITYKSIÄ

Pääohjelmistossa kansainvälisiä teatteriryhmiä oli kahdeksan ja kotimaisia 12, ja niillä 43 esitystä. Lisäksi festivaali tarjosi huikean kanadalaisen katuteatteriduon, Les Dudesin, kuusi ilmaista esitystä Tampereen keskustan alueella. Les Dudesit keräsivät 1 800 katsojaa.

Pääohjelmiston katsojatavoitteet saavutettiin niin numeraalisesti kuin taloudellisestikin. Pääsylipullisten esitysten katsojamäärä kohosi 8 664:ään. Loppuunmyytyjä näytöksiä oli 17, joukossa viisi kansainvälistä. Kotimaisista suosituin oli Ryhmäteatterin Nätti tyttö, vähän pehmee ja kansainvälisistä tanskalaisten toimistoteemujen, Neander-ryhmän, BLAM!

OHJELMATELTAN KAPASITEETTI KOETUKSELLA

Ohjelmateltan viiden illan aikana järjestettiin 10 maksullista tilaisuutta, joissa kävi 2 283katsojaa. Yhdessä Ohjelmateltta ja Pääohjelmisto kokosivat 10 947 katsojaa.

ENCOREBAANAN ILMAISESITYKSET SUOSITTUJA

Yhteistyössä Pirkanmaan Osuuskaupan ja Sokos Hotels Tampereen kanssa järjestettävä ilmainen ravintolafestivaali Encorebaana oli suosittu ja keräsi katsojia seitsemään ravintolaan 1 820.

OFF TAMPERE ENNÄTYSLUKEMIIN

OFF Tampere -ohjelmistossa teatteriryhmiä oli mukana 38, niiden esityksiä 137 ja katsojia ilmaisesityksineen 18 722. OFF Tampereeseen osallistui neljä kansainvälistä ja 34 kotimaista ryhmää.

TAPAHTUMIEN YÖSSÄ PERÄTI 167 ILMAISTAPAHTUMAA

Tapahtumien Yön ohjelmisto oli laaja ja näyttävä, mutta keskelle helteistä festivaaliviikkoa osunut rankkasade esti monet suunnitellut ulkoilmatapahtumat, mm. Finlaysonin pihan lastentapahtuma peruttiin kokonaan. Järjestäviä tahoja oli kaikkiaan 85 ja ilmaistapahtumia peräti 167. Lopullinen yleisömäärä oli 39 093.

FINNISH SHOWCASESSA OSALLISTUJIA 10 MAASTA

Festivaalilla neljännen kerran järjestetyn suomalaisen teatterin vientitapahtuman, Finnish Showcasen, tilaisuuksiin osallistui yhteensä 44 teatteriammattilaista kymmenestä maasta. Festivaalin aikana järjestetty muu ohjelma, kuten avajaiset, keskustelutilaisuudet, seminaarit, workshopit ja kokoukset keräsivät 1 874 osallistujaa.

FESTIVAALIN TAITEELLINEN JOHTO JATKAA

Tampereen Teatterikesä järjestetään ensi vuonna 3.–9. elokuuta. Pääohjelmiston teatteri-esitysten etsintä tulevaa festivaalia varten on alkanut. Valinnoista vastaa taiteellinen johto: Kaarina Hazard, Mikko Roiha, Mikko Kanninen ja festivaalin toiminnanjohtaja Hanna Rosendahl.

Tampereen Teatterikesä järjestetään seuraavan kerran 3.-9.8.2015.

www.teatterikesa.fi