13.07.2012

Tampereen Teatterikesän Encorebaanassa improvisaatiokisailua, klovneriaa, lyhytelokuvia

Klubifestivaali Encorebaana jatkaa monipuolisella esitystarjonnallaan Sokos Hotels Tampereen ja Pirkanmaan Osuuskaupan ravintoloissa. Pääsymaksuttomista esityksistä saa nauttia Teatterikesäviikolla iltaisin tiistaista perjantaihin 7.-10.8.2012.

Tänä vuonna esiintyviä ryhmiä/taiteilijoita on yhteensä 11 ja esityksiä 13. Encorebaanan näyttämöinä toimivat ravintolat Amarillo Kuninkaankadulla ja Sokos Hotelli Ilveksessä, Ukko Nooa, Trattoria Tammerin puisto, Kellaritillikka sekä uutena tulokkaana Kortteliravintola Kivenheitto Teiskontiellä.

Monipuolista musiikkitarjontaa

Tiistai-iltana sukelletaan legendaaristen mykkien mustavalkoisten lyhytelokuvien maailmaan. Ohukainen ja Paksukainen -lyhytelokuvat Liberty ja Big Business (1929) saavat uuden äänimaailman akustisen jazzduo Black Motorin Sami Sippolan ja Simo Laihosen livesäestyksellä.

Vuoden 2009 katusoiton Suomen mestari Porkka Playboysin villiä musisointia Putte Possun nimipäivästä Ace of Spadesiin voi ihmetellä Kortteliravintola Kivenheitossa. Bändi keräsi vuonna 2011 YouTubessa yli puoli miljoonaa katsojaa kuukauden aikana Bohemian Rhapsody -musiikkivideollaan.

Encorebaanan lavoilla kuullaan myös uusien nousevien artistien Hyvästi Nikolain ja Suvi Koivun omia, valloittavia pop/rock-sävellyksiä. Keskiviikkona Rumba Tre-yhtye tuo Ilveksen Amarilloon intensiivistä flamencotanssia katalonialaisen rumban ja mustalaisromanttisten sävellysten rytmittämänä.

Esittävää taidetta ja klubi-iltoja

Torstai-illassa nähdään kaksi erilaista klovneriaesitystä, Janna Haaviston Klovni Britta goes Burleski ja Taskuteatteri MIMIC:n absurdeista tilanteista kertova Isot Lapset. Anne-Mari Kivimäen ja
Reetta-Kaisa Ileksen kansanmusiikki- tanssiduo Puhti tuo Trattoria Tammerin puistoon
10-vuotishownsa Finlandia Showcasen. Esitys sisältää sekä uusia keitoksia että makupaloja menneiltä ajoilta ja vie riemukkaalle matkalle suomalaisuuden ytimeen.

Encorebaanan klubi-illoissa nähdään myös kaksipäiväinen taikuusklubi ja improvisaatiokilpailu.
Taikurit Jose Ahonen ja Johannes Malkamäki tuovat Club Harha -iltoihin tiistaina ja torstaina vierailevat esiintyjät mentalisti Pete Poskiparran sekä Taikuri Luttisen. Mieletön!-improvisaatiokilpailussa torstaina ja perjantaina kamppailevat neljä tamperelaista improvisaatioryhmää: Harhaliike, Iloinen Mursu, Uusi kattaus ja Snorkkeli. Kilpailun voittaja valitaan yleisöäänestyksellä.

http://www.teatterikesa.fi