21.07.2015

Tampereen Teatterikesän Tapahtumien Yö yllättää ja koskettaa

Torstaina 6.8.2015 järjestettävä Tapahtumien Yö tarjoaa monipuolisen kattauksen käsintehtyjä tapahtumia. Vuotuinen tapahtuma hurmaa kaupungin poikkitaiteellisella ja karnevalistisella tunnelmallaan, kun erilaiset yhdistykset, organisaatiot ja ryhmät tuovat Tapahtumien Yöhön esityksiä ja ohjelmaa. Tapahtumia järjestetään yhteensä 176, joista 136 on ilmaisia. Tämän mahdollistaa 84 eri järjestävää tahoa 53 eri tapahtumapaikalla!

Erikoisuutena kiertävät katuesitykset

Pongo via Fin on katunukketeatteriduo Hajanan improvisaatiopohjainen esitys, jossa dialogi tapahtuu nukkehahmon ja katsojan välillä. Loppuuko yhteiskunnastamme tila, kuten orangeilta sademetsät?

Postimuseo puolestaan tarjoaa nostalgisen elämyksen, kun 1950-luvun postiauto kiertää keskustan ja Vapriikin alueella. Postinkantajan tavatessaan saa suunsa takuuvarmasti makeaksi.

Tampereen Nuoren Teatterin esitys, .TISSIT., esittelee välähdyksiä naiseudesta. Naiseus ei ole kirosana – me kaikki olemme kauniita, riittoisia, ronskeja ja täydellisiä naisia! Esityksen voi nähdä Hämeenpuistossa, Verkatehtaanpuistossa ja Sorsapuistossa.

Anniina Kumpuniemen Myrsky – Storm kuljettaa katsojan myrskyä enteilevään maisemaan, jossa kolme tanssijaa liikkuvat myötäillen ja vastustaen sen voimia. Tanssiesitys esitetään neljässä paikassa, mm. Vanhan kirjastotalon edustalla sekä Hämeenpuistossa.

Sorsapuistossa koko perheen tekemistä ja kokemista

Tapahtumien Yö järjestää yhdessä Hämeen partiopiirin kanssa hauskaa koko perheen ohjelmaa Sorsapuistoon. Luvassa on koripallokisailua Tampereen Pyrinnön koripallojaoston kanssa, Capoeira Boa Vontaden huikea show, pienemmillekin sopiva SirkusRakkausPumPumin maalaustalo, Partionnuotiopopcorneja, jättipelejä sekä melontaa Sorsalammessa!

Tullikamarin alue tulvii rytmikästä ohjelmaa

Pakkahuoneenaukion repertuaariin kuuluu laaja kattaus sirkusta yhteistyössä Circus Ruska Festivalin kanssa: Edwin Longbottomin jalkapallojongleerausta, Kate & Pasin pariakrobatiaa sekä Space Flightin hardcore-rummutusta ja -jongleerausta. Illan pimentyessä Pakkahuoneenaukion valloittaa AstraTuliteatteri Flamman tarina oman sisäisen voimansa löytämisestä ja pelkojen voittamisesta.

Tullikamarin aukiolla pääsee Pirkanmaan pyörätuolitanssijoiden kanssa kokeilemaan tanssia pyörätuolissa. Paikalla voi myös nähdä, kuinka homma sujuu tuplakultaa maailmancupissakin voittaneilta tanssijoilta. Ilta jatkuu Azúcarin avoimilla kesäsalsoilla yöhön asti!

Klubilla voi tuntea rytmin sykkeen ja heittäytyä tanssiin Jamoran länsiafrikkalaisen rumpu- ja tanssiesityksen, Ahjolan Setlementin steppiesityksen sekä Danny’s Bollywood Dance Crewnmukaansatempaavan shown aikana. Tampere Roller Derbyn Open Skate -tilaisuudessa Pakkahuoneella voi kokeilla millaista on luistella nelipyöräisillä quad-luistimilla. Ilta huipentuu vauhdikkaaseen Roller Derby -näytösotteluun!

Lue lisää tapahtumista.