10.08.2015

Tampereen Teatterikesän katsojatavoite täyttyi

Teatterikesän Pääohjelmiston katsojamäärä kohosi 9 274:een ja täytti hyvin asetetut katsojatavoitteet. Loppuunmyytyjä näytöksiä oli 21, joukossa 9 kansainvälistä, mitkä luvut yltävät parhaimpien vuosien joukkoon. Katsomoiden täyttöaste oli 80,0 %. Parhaiten yleisöä keräsivät KOM-teatterin Vallankumous 1 360 katsojalla sekä Teatterikesän ja Circus Ruska -festivaalin yhteistuotanto Mad in Finland 1 368 katsojalla.

Ohjelmateltan esityksiä oli 10 ja niissä katsojia kaikkiaan 2 022. Loppuunmyytyjä telttaohjelmiston esityksiä olivat Kaj Chydenius -ilta Lähtevien laivojen satama, Tänä iltana Arja Saijonmaa, Jorma Uotisen Sous le ciel de Paris ja Kimmo ja Saana Pohjosen konsertti.

OFF Tampere -ohjelmisto keräsi 39 ryhmää, 43 esitystä ja 100 näytöstä. OFF-ohjelmiston kävijämäärä kohonnee yli 20 000:een. OFFin ilmaiset katuteatterit ja Cirkus Ruska -festivaalin katusirkusesitykset kokosivat yleisöä yli 7 000.

Sokos Hotels Tampereen ja Pirkanmaan Osuuskaupan kanssa järjestettävä ilmaistapahtuma ravintolafestivaali Encorebaana keräsi 10 eri ravintolaan yhteensä lähes 1600 katsojaa. Tänä vuonna suosituimmiksi nousivat Werner Bros. Trion keikka sekä näyttelijä-laulaja Pihla Pohjolaisen ja muusikko Jiri Kurosen lauluilta Jos rakastat – Kaj Chydeniuksen parhaat.

Tapahtumien Yöhön osallistui 90 järjestävää tahoa. Ohjelmaa oli 54 eri esityspaikassa ja tapahtumia oli yhteensä 196, joista suuri enemmistö, 136, oli ilmaistapahtumia. Yleisömäärä täsmentyy myöhemmin. Tullikamarinaukion ja Pakkahuoneen aukion tapahtumat vetivät tuhansittain väkeä.

Teatterikesässä oli kaikkiaan 182 ilmaistapahtumaa.

Festivaali käynnistyy ensi vuonna elokuun ensimmäisenä päivänä. Pääohjelmiston esitysvalinnoista vastaa uusi taiteellinen johtoryhmä Mikko Roiha, Milja Sarkola ja Miko Jaakkola. Teatterikesän toiminnanjohtaja Hanna Rosendahl osallistuu ohjelmistovalintoihin toimensa puolesta.

Tarkemmat kävijätilastot ja kokonaiskävijämäärä ilmoitetaan syyskuussa.

Tampereen Teatterikesä 1.–7.8.2016

www.teatterikesa.fi