02.07.2015

Tampereen Teatterikesän Encorebaana tarjoaa ilmaisohjelmaa teatterikesäviikolla

Tampereen Teatterikesän festivaalitunnelma jatkuu iltaisin, kun yhteistyössä Sokos Hotels Tampereen ja Pirkanmaan Osuuskaupan kanssa järjestettävä ravintolafestivaali Encorebaana tuo ohjelmaa ravintoloihin tiistaista perjantaihin 4.–7.8.2015. Tänä vuonna mukana on myös uusia ravintoloita.
Teatterilauluja eri sukupolvilta
Hotelli Tammerin juhlasalissa kuultava Jos rakastat on näyttelijä-laulaja Pihla Pohjolaisen ja muusikko-säveltäjä Jiri Kurosen kokoama lauluilta, joka sisältää Kaj Chydeniuksen tunnetuimmat kappaleet esittäjiensä näköisinä tulkintoina.
Meriteatterin Minun kuljeksiva elämäni -lauluilta taas esittelee uuden sukupolven teatterilauluja. Osa kappaleista on kuultu teatterin esityksissä, osa saa ensisoittonsa nyt. Tillikassa esiintyvät säveltäjä-muusikko Minja Koskela sekä näyttelijät Ella Mettänen ja Vera Veiskola.
Tamperelaiset artistit ja uudet ravintolat
Tänä vuonna uutena esityspaikkana Encorebaanassa on Torni-hotellin Paja Bar, jossa musisoi Pirkanmaan festivaalit – Pirfest ry:n lähiartisti, laulaja-lauluntekijä Ville Leinonen. Niin ikään uusi ravintola on Public Corner, jonka ottaa haltuun kaksi kokopitkää albumia julkaissut tamperelaisartisti Jukka Salminen eli Jukka Ässä kitaristi Ville Wacklinin kanssa.
Folkpop-yhtye Tammela 33100 rakentuu aviopari Jaani ja Annaleena Haapasalon ympärille. Haapasalot nostavat musiikissaan jalustalle tarinoita, jotka käsittelevät elämän nurjia ja tragikoomisia puolia. Kortteliravintola Kivenheittoon yhtye saapuu isolla kokoonpanolla, jossa kuullaan myös viulua ja haitaria.
Werner Bros. Trio on tamperelainen skiffle-yhtye, jonka vahvuus on huumorilla maustettu taidokas ja iloinen musisointi. Wernerit, Jari Tuukkanen, Samu Salo ja Jussi Ruponen, valloittavat yleisönsä Trattoriassa.
Tampereen tunnetuin improvisaatioteatteri Snorkkeli kokoaa jälleen bändinsä Ukko Nooaan ja tarjoaa vaihtoehdon radioiden soittolistoille luoden ennen kuulematonta musiikkia yleisön toiveiden mukaan.
Maisteri Simo Frangénin suosittu tietovisa jatkaa Encorebaanan ohjelmistossa: tänä vuonna kipakoita visakysymyksiä pääsee puntaroimaan ensimmäistä kertaa Pyynikintorin Tuopissa.
Trooppisia rytmejä ja modernia kansanmusiikkia
Amarillo täyttyy helteisistä soundeista ja trooppisen tulisista rytmeistä, kun helsinkiläinen Kaveri Special tanssittaa yleisöä muun muassa Pussikaljasää-hittinsä tahtiin.
Encorebaanan päättää kansanmusiikin, psykedelian ja stoner-rockin yhdistävän Pekko Käppi ja K:H:H:L:n keikka Kustaa III -ravintolassa. Jouhikon soittaja ja lauluntekijä Pekko Käpin neljäs, mutta ensimmäinen yhdessä soittokumppanien Tommi Laineen ja Nuutti Vapaavuoren kanssa tehty albumi Sanguis Meus, Mama! on saanut runsaasti kehuja.

 

www.teatterikesa.fi