04.05.2016

Tampereen Teatterikesä: Ohjelmateltassa nautitaan musiikista, runoudesta ja vahvoista tulkinnoista

Ohjelmateltta nousee osaksi Tampereen Teatterikesää elokuun 2. päivä jo seitsemännentoista kerran. Keskustorin tunnelmallisessa kohtaamispaikassa nähdään kahdeksan iltaesitystä ja yksi iltapäiväkonsertti.

Ohjelmateltan tiistain avajaisilta kuljettaa Pariisin kaduille. Noora Kiilin luotsaama Chanson D’Amour on ranskalaisen laulelman ikivihreistä sävelmistä kudottu konsertti, jonka tunnelmasta vastaa solistin lisäksi Suomen eturivin muusikoista koostuva orkesteri: Mika Huusari (harmonikka), Lauri Yrjölä (kitara), Petri Mäkiharju (kontrabasso) ja Harri Heininen (rummut).

Tiistain myöhäisillassa esiintyy Sir Elwoodin Vieraskirja, kuusihenkinen kokoonpano, joka soi samaa kaihoa ja karheutta kuin Sir Elwoodin Hiljaiset Värit. Laulaja Juha Lehden ja kitaristi Jussi Virtasen synnyttämässä yhtyeessä runoilija Ilpo Tiihosen tekstit lyövät kättä Elwoodien savuisen keskiolutjatsin
kanssa.

Vääränlainen mies on Kansallisteatterin näyttelijän Kristiina Haltun hersyvä omaelämäkerrallinen lauluilta naisen elämästä. Keskiviikon myöhäisillassa puolestaan esiintyy Poetry Band, joka liikkuu runouden ja musiikin, puhelaulun ja lauletun sanan rajapinnassa persoonallisella tavalla.

Näyttelijä Tiina Weckströmin ja muusikko Jussi Tuurnan lauluilta Tähän on tultu täyttää teltan vahvoilla tunteilla. Artistit luovat musiikillisen hetken elämän risteyksessä, jossa ovat läsnä menneisyys, nykyisyys ja aavistus tulevasta. Lauri Viidan juhlavuoden kunniaksi kapellimestari, säveltäjä-muusikko Eeva Kontu kokoaa telttaan uuden orkesterin. Sekä Viidan runot että manserockin ja suomipopin evergreenit saavat yllättäviä ja räväköitä tulkintoja torstain Tapahtumien Yön kunniaksi.

Ei Ohjelmatelttaa ilman Kaj Chydeniusta! Säveltäjä tuo telttaan tänä vuonna lauluillan Kevätöistä unta, jossa esiintyvät Oona Airola ja Jussi Chydenius. Perjantain myöhäisillassa puolestaan nähdään käsikirjoittaja Eppu Nuotion ja säveltäjä Jukka Nykäsen ajankohtaismusikaali Lintukoto. Musiikkiteatteri
Kapsäkin esitys on kertomus suomalaisista tässä vauhdilla muuttuvassa maassa Euroopan laitamilla.

Ohjelmateltassa saadaan nauttia myös iltapäiväkonsertista, kun ohjelmiston päättää lauantaina kymmenhenkisen kokoonpanon, Lada Nuevon konsertti. Yhtye sulattaa pohjoisen viiman kohmettamat sydämet slaavilais-balkanilaisella mentaliteetillaan.

Tampereen Teatterikesä järjestetään 1.-7.8.2016.

www.teatterikesa.fi