29.07.2022

Tampereen Teatterikesää vietetään ensi viikolla

Pohjoismaiden suurin ja pitkäikäisin teatterifestivaali Tampereen Teatterikesä järjestetään ensi viikolla, 1.–7. elokuuta. Vuonna 1968 perustetun festivaalin pääohjelmistossa on tänä vuonna mukana yhteensä 19 produktiota, joista kolme on kansainvälistä. Esitysvalinnoista vastaa taiteellinen johtoryhmä Hilkka-Liisa Iivanainen ja Tanjalotta Räikkä yhdessä toiminnanjohtaja Hanna Rosendahlin kanssa.

Teatterikesän ohjelmakokonaisuuteen sisältyvät pääohjelmiston lisäksi TelttaLab-esitykset G Livelab -musiikkiklubilla, festivaalin virallinen oheisohjelmisto OFF Tampere, Hotelli Tammerin kanssa yhteistyössä toteutettava Tammerin taikaa -brunssikonsertti sekä Tampereen kadut ja puistot torstaina 4.8. valtaava Tapahtumien Yö. Festivaaliviikon aikana järjestetään myös alan kokoontumisia ja tilaisuuksia.

Pääohjelmistossa mukana jälleen myös kansainvälisiä esityksiä

Tänä vuonna pääohjelmisto koskettaa yhteisöllisyyden, välittämisen ja mielenterveyden teemoilla.

Kahden vuoden tauon jälkeen festivaalilla nähdään myös kansainvälisiä esityksiä. Kansainväliset esiintyjät saapuvat tänä vuonna Espanjasta, Ranskasta ja Belgiasta/Hollannista. Kotimaisista teattereista festivaalilla vierailevat muun muassa Rovaniemen Teatteri, Oulun teatteri, Red Nose Company, Suomen Kansallisteatteri, Q-teatteri, KOM-teatteri, Helsingin Kaupunginteatteri sekä Turun Kaupunginteatteri. Mukana on myös vapaan kentän ryhmiä, kuten kajaanilainen Vaara-kollektiivi.

Ranskalainen ohjaaja Philippe Quesne vierailee Teatterikesässä nyt neljättä kertaa. Quesnen omalakisesta maailmasta päästään jälleen nauttimaan Tampereella, kun Farm Fatale tuo näyttämölle ekovallankumousta puuhaavat sympaattiset linnunpelätinhahmot. Esityksen tuotannosta vastaa Vivarium Studio.

Belgialais-hollantilainen All Inclusive on puolestaan esitys sodan estetisoinnista. Esityksen ohjannut Julian Hetzel on saksalaissyntyinen, nykyisin Hollannissa asuva esitystaiteilija, muusikko ja kuvataiteilija. All Inclusive on vieraillut aiemmin muun muassa Venetsian biennaalissa.

Kansainvälisiin vieraisiin lukeutuu myös Espanjasta saapuva La Veronal -tanssiryhmä. Koreografi Marcos Moraun Pasionaria on visuaalisesti kiehtova ja koskettava kuvitelma tulevaisuudesta. Esitys tuotetaan yhteistyössä Tampere-talon kanssa.

Teatterikesän avajaiset tiistaina 2.8.

Teatterikesän avajaisia vietetään perinteiseen tapaan Laikunlavalla tiistaina 2.8. kello 12 alkaen. Avajaistervehdyksen tapahtumalle tuo tänä vuonna KULTA ry:n pääsihteeri Rosa Meriläinen. Yleisölle avoimessa tilaisuudessa nähdään otteita festivaalin eri ohjelmistoista ja sen juontaa näyttelijä Elisa Piispanen.

Tapahtumien Yö valtaa Tampereen kadut ja kahvilat festivaaliviikon torstaina

Lähes 70 tapahtumajärjestäjää valloittaa Tampereen kadut, kahvilat, galleriat, aukiot, kirkot ja klubit festivaaliviikon torstaina 4.8. Maineikas Tapahtumien Yö kerää yhteen runsaasti eri tyylilajien esityksiä ja tapahtumia, joista suurin osa on tänäkin vuonna yleisölle maksuttomia.

Vuonna 1968 perustettu Tampereen Teatterikesä on yksi Euroopan merkittävimmistä teatterifestivaaleista. Tapahtumassa nähdään kotimaisen teatterin kiinnostavimmat ja ajankohtaisimmat esitykset sekä kansainvälisiä huippuvierailuja.
https://www.teatterikesa.fi/

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

11.05.2023

Tampereen Teatterikesä: TelttaLabin ohjelmistossa tänä vuonna muun muassa Borta Beast, Seela Sella, Satu Silvo ja Pikku Papun Orkesteri

Tampereen Teatterikesä ja G Livelab jatkavat yhteistyötään ja tarjoavat korkeatasoisen TelttaLab-ohjelmiston 8.–12.8.2023. Luvassa on sydämellä synnytettyä musiikkia moneen makuun, pienimuotoista teatteria sekä stand up -viihdettä. Ohjelmisto täydentyy vielä heinäkuun aikana. Katto kohoaa heti avajaisiltana korkealle,…

11.05.2023

Tampereen Teatterikesän pääohjelmisto on julkistettu

Pohjoismaiden suurimmassa teatteritapahtumassa, Tampereen Teatterikesässä, nähdään elokuussa laaja kattaus kotimaista teatteria sekä kansainvälisiä huippuvierailuja. Festivaali järjestetään 7.–13.8., nyt 54. kertaa. Tampereen Teatterikesän pääohjelmistossa on tänä vuonna kaikkiaan 19 produktiota, joista viisi on kansainvälisiä. Ulkomailta esiintyjiä…