29.04.2020

Tampereen Teatterikesä peruuntuu tältä vuodelta

Tampereen Teatterikesän hallitus on päättänyt 27.4. pitämässään kokouksessa, että perinteisesti elokuun alussa pidettävää Teatterikesää ei järjestetä tänä vuonna koronavirustilanteen vuoksi. Festivaali järjestetään seuraavan kerran 2.–8.8.2021.

”Vaikka päätös festivaalin perumisesta on raskas, on se meidän tapauksessa ainoa vastuullinen ratkaisu. Vallitsevassa tilanteessa on ennen kaikkea ajateltava ihmisten terveyttä ja turvallisuutta. Päätöksellä voimme myös taata festivaalin jatkuvuuden tulevaisuudessa. Tapahtuman siirtäminen myöhempään ajankohtaan ei ole mahdollista, sillä teatterit käynnistävät kautensa syksyllä”, sanoo Teatterikesän toiminnanjohtaja Hanna Rosendahl

”Olemme saaneet neuvoteltua pääohjelmiston kansainväliset esitykset ensi vuodelle. Myös Ohjelmateltan esitykset pyritään siirtämään. Sen sijaan kotimaista pääohjelmistoa ei valitettavasti pystytä siirtämään aivan sellaisenaan ensi vuodelle. Kunnianosoituksena valituille kotimaisille ryhmille julkaisemme esitykset verkkosivuillamme taiteellisen johtoryhmän saatesanoin. Toivotamme kaikille valtavasti voimia sekä luottamusta siihen, että kohtaamme jälleen, myös teatterifestivaalin parissa”, toteaa Rosendahl.

Järjestyksessään 52. Teatterikesää oli tarkoitus viettää 3.–9.8. Pääohjelmiston ja Ohjelmateltan esitykset oli suunnitelmissa julkistaa toukokuun lopulla.

Vuoden 2021 festivaalin kansainvälisiä vierailuesityksiä pyritään julkistamaan mahdollisuuksien mukaan jo tämän vuoden puolella. Teatterikesä järjestetään seuraavan kerran 2.–8.8.2021.

Tampereen Teatterikesä on Pohjoismaiden suurin ja pitkäikäisin teatterifestivaali, joka esittelee kotimaisen teatterin kiinnostavimmat esitykset ja tarjoaa kansainvälisiä huippuvierailuja ympäri maailman. Teatterikesä perustettiin vuonna 1968, ja ensimmäinen festivaali järjestettiin heti seuraavana vuonna. Teatterikesä kerää vuosittain noin 70 000 – 90 000 kävijää.