06.08.2013

Tampereen Teatterikesä käynnistyy

Tampereen 45. Teatterikesä käynnistyy maanantaina 5.8. kolmella esityksellä. Ensimmäinen on palkittu eteläafrikkalaisten Baxter Theatre Centren & South African State Theatren Miss Julie, joka perustuu August Strindbergin näytelmään. Strindbergin klassinen draama rakkaudesta, luokkaeroista ja hulluudesta on sijoitettu tämän päivän Etelä-Afrikkaan. Teoksen on uudelleen kirjoittanut ja ohjannut Yaël Farber.

Toinen maanantain esityksistä on Seinäjoen kaupunginteatterin Myötätunto, jonka kirjoittanut Veikko Nuutinen ja ohjannut Riko Saatsi. Esitys puuttuu kaunistelematta ja rankastikin tähän aikaan, jossa vanhemmuus on kateissa. Kolmas esitys on Ryhmäteatterin ja Susanna Kuparisen politiikkakollektiivin Eduskunta II, joka satiirisin keinoin dokumentoi eläkeyhtiöiden johdon ja työmarkkinajärjestöjen hyvä veli -verkostoa Suomessa.

Vaikka festivaali alkaakin jo maanantaina, avajaiset järjestetään tiistaina 6.8. klo 12.00 Laikunlavalla Vanhan kirjastotalon puistossa. Avajaisissa puhuu Teatterikesän hallituksen pitkäaikainen puheenjohtaja Esko Roine ja siellä nähdään ja kuullaan otteita tulevasta viikosta.

Lippuja Teatterikesän esityksiin on mennyt edellisvuosien tapaan: yli kaksi kolmasosaa on myyty ja suurin kysyntä osuu festivaaliviikolle. Loppuun varatut esitykset ovat Turun kaupunginteatterin Lauluja harmaan meren laidalta ja Teatteri Jurkan Hyvää yötä äiti Pääohjelmistossa ja Ohjelmateltan etäesitys,  Smeds Ensemblen ja Helsingin Juhlaviikkojen yhteistuotanto Nylen & Linkola sekä Teltan avausillan Kaj Chydeniuksen laulustudio X: Taivasta tanssittaa. Lippuja muihin esityksiin on saatavana.

Pääohjelmiston ja Ohjelmateltan lisäksi festivaali tarjoaa yleisölle OFF Tampereen näytökset, ravintolafestivaali Encorebaanan ilmaisesitykset, jotka tuotetaan yhdessä Sokos-hotellit Tampereen ja Pirkanmaan Osuuskaupan kanssa sekä Tapahtumien Yön lukuisat tapahtumat. Festivaalilla järjestetään monia teatterialan tapaamisia ja keskusteluja sekä mm. suomalaisen teatterin vientitapahtuma Finnish Showcase kansainvälisille festivaalivieraille. Kaikkiaan tapahtumia festivaaliviikon aikana on 426.

www.teatterikesa.fi