30.03.2012

Tampereen Teatterikesä julkistaa kaksi kansainvälistä esitystä pääohjelmistosta

Tampereen Teatterikesä järjestetään 44. kerran 6.–12.8.2012. Festivaalin pääohjelmistosta tulee myyntiin kaksi kansainvälistä huippuesitystä ensi maanantaina, 2. huhtikuuta.

Kansainvälisesti tunnetuin virolainen teatteriryhmä, Teater NO99, osallistuu festivaaliin esityksellään The Rise and Fall of Estonia (Viron nousu ja tuho), joka kertoo Viron kehityskulusta muuttuvan Euroopan reunalla. Ryhmä kertoo, että tuotanto jää viimeiseksi maan historiaa ja sen asemaa tarkastelevista tuotannoista. Aiemmat Teatterikesässä nähdyt esitykset sarjasta ovat olleet Kuumat virolaiset kundit ja Kuinka selittää kuvia kuolleelle jänikselle.

Viron nousussa ja tuhossa hyödynnetään jättimäistä livevideokuvaa, jonka välityksellä Tampere-talon Ison salin yleisö pääsee seuraamaan esitystä ”suorana lähetyksenä”. NO99:n tapa käsitellä synnyinmaataan on hellä, mutta säälimätön ja ennen kaikkea hulvaton.

Ideoinnista, suunnittelusta ja ohjauksesta vastaavat Tiit Ojasoo ja Ene-Liis Semper. Esitys on Teatterikesän ja Tampere-talon yhteistuotanto.

Teatterikesässä nähdään tänä vuonna myös hollantilaisen teatteriryhmä Toneelgroep Amsterdamin Husbands, joka on tuotettu yhteistyössä Tutkivan teatterityön keskuksen Prospero-hankkeen ja Théâtre National de Bretagnen kanssa. Husbands perustuu John Cassavetesin samannimiseen elokuvaklassikkoon, josta palkittu ja ylistetty teatteriohjaaja Ivo van Hove on tehnyt oman huikean tulkintansa. Cassavetesin komedia kuolemasta, elämästä ja vapaudesta on ollut van Hovelle pitkäaikainen projekti, jossa hänen mestarillinen ohjaustyylinsä tiivistyy.

Tampereen Teatterikesä järjestetään 6.-12.8.2012.

http://www.teatterikesa.fi