28.05.2019

Tampereen Teatterikesä juhlistaa 90-vuotiasta Grand Hotel Tammeria – Tammerin taikaa -juhlabrunssin esiintyjänä Jorma Uotinen

Grand Hotel Tammerin valmistumisesta tulee tänä vuonna kuluneeksi 90 vuotta, ja Tampereen Teatterikesä on näyttävästi mukana hotellin juhlavuodessa. Teatterikesän tapahtumaviikolla järjestettävät Tammerin taikaa -konsertit juhlistavat hotellin tapahtumarikasta historiaa sekä Teatterikesän ja hotelli Tammerin pitkäaikaista yhteistyötä.

Lauantaina 10.8. Grand Hotel Tammerin juhlasalissa järjestetään ohjelmallinen brunssikattaus, jonka tunnelmasta vastaa esiintyjälegenda Jorma Uotinen. Pariisin taivaan alla -esityksessä Uotinen tulkitsee tunteikkaita ranskalaisia chansoneja pianisti Jari Hakkaraisen säestyksellä. Pariisissa tanssijanuraansa luonut Uotinen huokuu persoonallista eleganssia ja hurmaa syvällä lauluäänellään ja aidolla eläytymisellään kerta toisensa jälkeen.

Liput Pariisin taivaan alla -konserttiin ja juhlabrunssille tulevat Teatterikesän lipunmyyntiin ja Lippu.fi-palveluun tiistaina 28.5. klo 11.00. Runsas brunssikattaus tarjoillaan klo 12-14 ja konsertti alkaa klo 12.30. Konsertin kesto on noin 50 minuuttia, ja esityksessä on väliaika. Tilaisuuteen ei varata numeroituja paikkoja, vaan pöydät täytetään ohjatusti saapumisjärjestyksessä.

Festivaaliviikon toinen Tammerin taikaa -konsertti järjestetään ravintola Trattorian terassilla keskiviikkona 7.8. Konsertti on maksuton ja sen ohjelma julkistetaan myöhemmin kesän aikana.

Vuonna 1929 Tammerkosken kupeeseen valmistunut Grand Hotel Tammer on kansainvälisesti tunnettu ja Tampereen kaupunkimaisemaan ikonisesti kuuluva hotelli, jonka historiaan mahtuu monia tarinoita ja merkkivieraita marsalkka Mannerheimista Kalle Päätaloon. Vuodesta 2016 alkaen Grand Hotel Tammer on ollut osa Radisson Blu -hotelliketjua.

Tammerin taikaa -ohjelmisto Teatterikesän verkkosivuilla:
https://www.teatterikesa.fi/ohjelmisto/tammerintaikaa/

Tampereen Teatterikesä on yksi Euroopan merkittävimpiä teatterifestivaaleja, joka esittelee suomalaisen teatterin kiinnostavimmat ja päivänpolttavimmat esitykset ja tarjoaa kansainvälisiä huippuvierailuja ympäri maailman. Teatterikesää vietetään 5.–11. elokuuta 2019.