08.06.2015

Tampereen Sävelen yhtyelaulukilpailussa menestynyt Estonian Voices tänä kesänä Turun musiikkijuhlilla

Tampereen sävel –festivaalin kansainvälisen yhtyelaulukilpailun sähköisesti vahvistetun sarjan jaetulle toiselle sijalle itsensä laulanut virolainen lauluyhtye Estonian Voices esiintyy tänä kesänä Turun musiikkijuhlilla. Voiton vei saksalainen ONAIR.

Turun musiikkijuhlat juhlistaa kahdella konsertilla virolaisen musiikin juhlavuotta 2015. Yhteistyössä Viron suurlähetystön kanssa suunnitellut konsertit järjestetään 10. ja 11. elokuuta.

10.8. klo 18 Sigyn-salin lavalle nousee kuudesta nuoresta virolaisesta sellististä koostuva Estonian Cello Ensemble, jonka konsertissa kuullaan selloyhtyeelle sävellettyjä ja sovitettuja teoksia. Säveltäjänimiin kuuluvat virolaiset Tõnu Kõrvits ja Heino Eller sekä Pjotr Tšaikovski, Jean Sibelius, Manuel de Falla ja Glenn Miller.

Estonian Voices esiintyy seuraavana päivänä eli 11.8. klo 18 Linnateatterin tunnelmallisen teatteriravintolan lavalla. Estonian Voices on a cappella lauluyhtye, jonka ohjelmistoon kuuluu jazzia, folkia ja pop-vaikutteista musiikkia. Turun konsertin ohjelmistossa on yhtyeelle varta vasten sävellettyä materiaalia niin jazz- kuin folk-vaikuttein sekä muutamia maailmankuuluja hittejä tunnetuilta bändeiltä.

Konsertti-iltana Linnateatterin ravintolassa on tarjolla musiikkijuhlille luotu menu. Pöytävaraukset ja ennakkotilaukset pyydetään tekemään viimeistään kaksi arkipäivää ennen esitystä puhelimitse (02) 232 1215 tai 0400 858 549 tai tai sähköpostitse info@linnateatteri.fi.

Liput molempiin konsertteihin ovat myynnissä Lippupalvelun kaikissa toimipisteissä, Turun musiikkijuhlien omalla lippukassalla Åbo Svenska Teaterin lippukassalla (Hansa-kortteli) sekä tuntia ennen ovelta.

Turun musiikkijuhlat järjestetään 6.-15.8.2015. Koko ohjelma osoitteessa www.tmj.fi