05.06.2009

Tampereen Sävelen yhtyelaulukilpailun voitto Saksaan

Jännittävä kansainvälinen yhtyelaulukilpailu huipentui torstai-illan päätöskonserttiin Tampere-talossa. Kilpailun voittajaksi selviytyi saksalainen lauluyhtye Klangbezirk, joka palkittiin 4000 eurolla. Samalla Näsinneula-kiertopalkinto siirtyi uusille haltijoille. Toiseksi kilpailussa tuli Voz en Punto Meksikosta, joka palkittiin 2500 eurolla. Kolmannen sijan jakoivat Venäjältä saapuva Novy Vek sekä alankomaalainen Shiva Knows, jotka molemmat palkittiin 1000 eurolla.

Klangbezirk on vuonna 2005 perustettu kahden miehen ja kahden naisen muodostama lauluyhtye, jonka musiikki on sekoitus saksan- ja englanninkielistä poppia ja jazzia. Yhtye esiintyy pääasiassa a cappella, mutta joskus myös säestyksen kera. Klangbezirkin neljä jäsentä tulevat kaikki eri puolilta Saksaa.

Tänä vuonna yhtyelaulukilpailuun ilmoittautui 29 yhtyettä. Esikarsinnan jälkeen finaaliin valittiin 14 lauluyhtyettä, joista puolestaan kahdeksan pääsi esiintymään päätöskonserttiin. Lauluyhtyeet saapuivat kuudesta eri maasta, ja suomalaisia yhtyeitä oli mukana kuusi.

Tuomariston muodostivat puheenjohtaja Anders Jalkéus Ruotsista, Anna Maria Friman Ruotsista, Bob Chilcott Iso-Britanniasta sekä Jenny Wilhelms ja Jussi Chydenius Suomesta. Tuomariston mukaan voittajan valitseminen hyvin erilaisista lauluyhtyeistä ei ole ikinä helppo tehtävä, mutta päätöksessä oltiin silti verrattain yksimielisiä.

Tampereen Sävelen yhteydessä järjestettävä yhtyelaulukilpailu on toiminut jo monen lauluyhtyeen uran ponnahduslautana. Esimerkiksi lauluyhtyeet Rajaton ja Club for Five ovat aikoinaan käynnistäneet uransa Tampereen Sävelen yhtyelaulukilpailun voitoilla.

Yhtyelaulukilpailun myötä käynnistynyt Tampereen Sävel jatkuu sunnuntaihin 7.6. asti. Luvassa on kolme päivää kestävä kansainvälinen kuorokatselmus, sarja konsertteja sekä kursseja ja työpajoja.

http://www.tampere.fi/vocal