16.06.2023

Tampereen Sävelen yhtyelaulukilpailun Grand Prix Ranskaan

Tämän vuoden Tampereen Sävelen yhtyelaulukilpailun akustisen sarjan ja koko kilpailun Grand Prix’n voitti ranskalainen Les Itinérantes. Tuomaristo palkitsi akustisten yhtyeiden sarjassa lisäksi tanskalaisyhtyeen HØST. Vahvistetun sarjan voittajaksi valittiin suomalaisyhtye Flok, joka palkittiin myös yleisön suosikkina.

”Grand Prix -voittaja Les Itinérantes oli omaa luokkaansa. He erottautuivat niin ainutlaatuisella ohjelmistollaan kuin tunteisiin vetoavalla esiintymisellään”, kuvailee tuomariston puheenjohtaja Jussi Chydenius ja jatkaa:

”Valitettavasti tämän vuoden kilpailussa oli vähemmän osallistujia kuin yleensä, mutta osallistuneet yhtyeet olivat korkealaatuisia ja palkitut yhtyeet ansaitsivat tunnustuksensa. Henkilökohtaisesti minua ilahdutti nuorten suomalaisyhtyeiden määrä ja laatu. Heistä kirkkaimpana esiin nousi Flok, jolle tuomaristo toivottaa menestystä myös jatkossa.”

Chydeniuksen johdolla toimineen tuomariston muodostivat Bob Chilcott (Iso-Britannia), Susanna Lukkarinen (Suomi), Janis Siegel (Yhdysvallat) sekä Morten Vinther Sørensen (Tanska). Yleisöäänestys toteutettiin Tampereen Sävelen verkkosivuilla julkaistujen, yhtyeiden lähettämien musiikkivideoiden perusteella.

Yhtyelaulukilpailun finaaliin osallistui tänä vuonna yhteensä seitsemän yhtyettä Suomesta, Tanskasta/Ruotsista, Ranskasta ja Virosta. Kilpailu järjestettiin yhteistyössä Kalle Kaiharin kulttuurisäätiön kanssa. Päätöskonsertti lähetetään Yle Radio 1:ssä keskiviikkona 21.6. kello 19.02 alkaen, ja se jää Yle Areenaan kuultavaksi kuukauden ajaksi.

Tampereen Sävel jatkuu sunnuntaihin 18.6. asti tarjoten monipuolisen kattauksen konsertteja, kursseja ja keskustelutilaisuuksia sekä maksuttomia Kuule Sävel! -esiintymisiä ja yhteislaulutilaisuuksia ympäri kaupunkia. Torstaina alkaneen ja sunnuntaihin asti jatkuvan Kuorokatselmuksen tunnustuspalkinnot jaetaan kuorokatselmuksen päätöskonsertin yhteydessä sunnuntaina klo 14 alkaen.

Palkintolista

Grand Prix:
Les Itinérantes (1000 €)

Akustisten yhtyeiden sarja

  1. palkinto: Les Itinérantes (3000 €)
  2. palkinto: HØST (2500 €)

Vahvistettujen yhtyeiden sarja

  1. palkinto: Flok (3000 €)

Yleisöpalkinto

Flok (500 €)

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

19.06.2023

Tampereen Sävelessä koettiin laulajien riemukas jälleennäkeminen

Viisipäiväinen Tampereen Sävel toi kaupunkiin yhteensä 1400 laulajaa noin 70 kuorosta ja lauluyhtyeestä. Yhteisön jälleennäkeminen oli tunteikas, ja myös yleisö löysi tiensä niin kilpailu- ja katselmusohjelmaa kuin konsertteja ja ilmaistapahtumiakin seuraamaan kiitettävissä määrin. ”Mieleenpainuvaa näissä…