10.12.2018

Tampereen elokuvajuhlat: Lyhytelokuvapäivää vietetään ympäri Suomen 21.12.

Suomessa vietetään kansainvälistä Lyhytelokuvapäivää vuoden lyhyimmän päivän kunniaksi 21.12.2018.

Kuka tahansa voi osallistua tapahtumaan järjestämällä pop-up -näytöksen 15.–21.12.2018 välisenä aikana. Ilmoittautuminen on täysin ilmaista. Tapahtumaan osallistuvat avoimet pop-up -näytökset päivitetään Lyhytelokuvapäivän verkkosivuille. Sivuilla voi tutustua myös pop-up -elokuvapaketteihin.

Lyhytelokuvapäivää vietetään 15.–21.12. myös elokuvateattereissa. Rakkautta & Anarkiaa -festivaali on kuratoinut elokuvateattereille suunnatun oman näytöksen R&A Shorts PARHAAT, joka esittelee vuoden 2018 festivaalille lanseeratun kotimaisen lyhytelokuvakilpailun voittajat sekä yleisöäänestyksen menestyjät. Lista mukana olevista teattereista on alla.

Suomen elokuvasäätiön kulttuuriviennin suunnittelija Otto Suuronen pitää päivää tärkeänä lyhytelokuvan sanansaattajana: ”Suomalaisen lyhytelokuvan kansallinen näkyvyys on vihdoin viime vuosien aikana noussut lähemmäksi kansainvälistä arvostusta. Vuosikymmenten tauon jälkeen tänä keväänä jaettu lyhytelokuva-Jussi oli tästä vahva konkreettinen esimerkki. Nyt kuudetta kertaa Suomessa järjestettävä kansainvälinen Lyhytelokuvapäivä on muistuttanut lyhyen muodon tärkeydestä ja monipuolisuudesta tinkimättömällä uutteruudella.”

Ranskasta lähtöisin olevaa Lyhytelokuvapäivää vietetään viidessätoista maassa, ja sen tavoitteena on lisätä lyhytelokuvan näkyvyyttä sekä tuoda lyhytelokuvanäytöksiä kaikille elokuvan ystäville. Tänä vuonna tapahtumaa järjestävät Tampereen elokuvajuhlat, YLE, AV-arkki, Suomen elokuvasäätiö, Turku Animated Film Festival ja Helsinki International Film Festival Rakkautta & Anarkiaa. Hankkeen rahoittajana toimii Suomen elokuvasäätiö.