11.03.2020

Tampereen elokuvajuhlat kokosi juhlavuonnaan yli 25 000 kävijää

Sunnuntaina päättyneen Tampereen elokuvajuhlien kokonaiskäyntimäärä oli  26 151. Maailman suurimpien ja tärkeimpien lyhytelokuvafestivaalien joukkoon kuuluva tapahtuma järjestettiin 50. kerran 4.–8. maaliskuuta.

Loppuunmyytyjä näytöksiä festivaalin aikana oli 19. Eniten katsojia keräsivät Tampere-talon, Tampere Filharmonian ja elokuvajuhlien yhteistuotanto Metropolis, Tampereen seurakuntien kanssa yhteistyössä järjestetyt Tuomiokirkon ilmaistapahtumat Minikino Festivaali ja Ajomies sekä festivaalin palkintoseremonia ja kilpailuissa palkittujen elokuvien näytökset. Kaupunkilaisia ilahduttivat ja kiinnostivat myös taiteilija Konsta Fedin suunnittelemat video mapping -projisoinnit, joita heijastettiin festivaalin aikana Väinö Linnan aukion Kuusvooninkisen, Tampereen Tuomiokirkon sekä Tullikamarin seiniin.

Elokuvajuhlien toiminnanjohtaja Laura Laaksonen iloitsee siitä, että tapahtuman monipuolinen ohjelmisto houkutteli tänäkin vuonna runsaasti yleisöä niin elokuvateattereihin kuin muihinkin tapahtumiin. Edes maailmalla jylläävä covid 19 -virus ei vaikuttanut festivaalin kulkuun tai kävijämääriin merkittävästi:

“Festivaali sujui hienosti, ja koronavirus aiheutti lopulta vain joitakin vierailuperuuntumisia ja jonkin verran lisäjärjestelyjä. Esimerkiksi kättelykieltoon suhtauduttiin festivaalin tapahtumissa ymmärtäväisesti, ja uudet tervehtimistavat otettiin käyttöön luovasti ja innostuneesti. Yleistunnelma koko festivaalin ajan oli aivan mahtava, ja kävijämäärätkin pysyivät aiempien vuosien tasolla. Ensi maaliskuun festivaalia lähdemme järjestämään hyvin ja luottavaisin mielin.”

Festivaali huipentui kansainvälisen ja kotimaisen kilpailun palkintojenjakoon sunnuntaina.  Kansainvälisen kilpailun pääpalkinnon Grand Prix’n voitti Randa Maroufin kokeellinen dokumenttielokuva Bab Sebta (Ceutan portti) (Ranska, Marokko 2019). Kotimaisen kilpailun alle 30-minuuttisten sarjan pääpalkinto myönnettiin Maija Blåfieldin dokumentille The Fantastic (Suomi 2020) ja yli 30-minuuttisten sarjan pääpalkinnon sai Anna-Karin Grönroosin ohjaama Orkesterin edessä (Suomi 2019). Listan palkituista elokuvista löydät täältä.

Tampereen 51. kansainväliset elokuvajuhlat järjestetään 10.–14.3.2021.

tamperefilmfestival.fi