08.03.2016

Tampereen elokuvajuhlat: festivaaliviikko käynnistyy tänään!

Kuumeisesti odotettu viikko on koittanut, ja tänään Tampereen 46. elokuvajuhlat ottavat ensiaskeleensa Niagarassa, jossa lastennäytökset ja iltapäivän ilmaisnäytökset toimivat varaslähtönä festivaalille. Huomenna keskiviikkona 9.3. elokuvajuhlat avataan virallisesti klo 18 Plevna 2:ssa järjestettävässä Avajaisnäytöksessä, ja huomisesta eteenpäin kaupunki elääkin hulppeaa festivaalihumua myöhäiseen sunnuntaihin asti.

 

Satoja näytöksiä ja kansainvälisiä tähtivieraita

Viikon aikana yksittäisiä elokuvanäytöksiä esitetään yli 140, minkä lisäksi tarjolla on runsas Oheisohjelmisto seminaareineen ja oheisnäytöksineen. Plevnan ja Niagaran elokuvateattereiden lisäksi festivaalin laaja ohjelmisto ulottuu Tullikamarin Pakkahuoneelle ja Klubille sekä Tampereen kirjastoihin ja aina Kangasala-talolle asti.

Elokuvajuhlien mukana Tampereelle saapuu satoja kutsuvieraita ja elokuva-alan ammattilaisia ympäri maailmaa. Omia retrospektiivinäytöksiään saapuvat esittelemään feministisistä elokuvistaan tunnettu Jennifer Reeder Yhdysvalloista sekä animaatiolegenda Bruno Bozzetto ja visuaalisen taidedokumentin taitaja Yuri Ancarani Italiasta. Kotimaisista tekijöistä tänä vuonna juhlistetaan Teemu Nikkiä, jonka humoristisen retrospektiivin lisäksi nähdään myös hänen koostamansa Carte Blanche -näytös.

 

Kuumimmat klubi-illat

Festivaaliviikon iltatapahtumista huomionarvoisimpia on ensimmäistä kertaa elokuvajuhlille rantautuva lauantaina Live Cinema -konsepti, jossa sukelletaan Wayne’s Worldin vauhdikkaaseen mailmaan. Tampereen ylioppilasteatterin näyttelijät ja Future Shorts Finland tarjoavat elokuvajuhlien kanssa elämyksellisen spektaakkelin Pakkahuoneella lauantaina 12.3., jolloin Penelope Spheerisin kulttiklassikko herää eloon ennennäkemättömällä tavalla. Viikon odotetuin keikka puolestaan on Saul Williamsin ja E. G. Baileyn hip hopin ja spoken word -musiikin täyteinen ilta Klubilla perjantaina 11.3.

 

Lipunmyynti festivaalin aikana

Festivaalin ennakkolipunmyynti palvelee vielä tänään tiistaina Tullikamarin 2. kerroksessa sekä Pala Cafén festivaalishopissa, jossa sijaitsee myös festivaali-info ja oheistuotteiden myyntipiste. Keskiviikosta 9.3. alkaen festivaalin omat myyntipisteet siirtyvät Plevnan ja Niagaran elokuvateattereihin. Verkossa liput myy lippu.fi.

Nähdään elokuvajuhlilla!

Tampereen elokuvajuhlat järjestetään 9.-13.3.2016.

www.tff.fi