07.03.2018

Tampereen elokuvajuhlat: 5 päivää ja 5 yötä elokuvan juhlaa!

Kuumeisesti odotettu viikko on koittanut, kun Tampere täyttyy lyhytelokuvamaailman tähdistä jo 48. kerran 7–11.3.2018. Tämän vuoden Tampereen elokuvajuhlilla nähdään mm. Viro 100- ja Maoriland-teemakokonaisuudet. Lisäksi elokuvien mukana matkataan Puolaan sekä tanssin maailmaan. Kansainvälisen kilpailun myötä matkaamme lähes kaikkiin maailman kolkkiin.

Satoja elokuvia ja kansainvälisiä tähtivieraita

Elokuvajuhlien myötä Tampereelle saapuu satoja kutsuvieraita ja elokuva-alan ammattilaisia ympäri maailmaa. Stanley Kurbickin tuottaja Jan Harlan pitää Tampereella Masterclassin, aiheena on musiikki käsikirjoituksen työkaluna. Harlan toimii myös kansainvälisessä tuomaristossa.

Queerscenes kokonaisuudessa nähdään transihmisten elämästä kertovia tarinoita. Kokonaisuuden ainoa pitkä elokuva on Berlinalessa Teddy palkittu Bixa Travesty on anteeksipyytelemätön ja räävitön, musiikin kyllästämä dokumentti muusikko-performanssitaiteilija Linn da Quebradasta ja SaoPaulolaisesta musiikkiskenestä. Bixa Travestyn ohjaaja Kiko Goifman on vieraamme ja toimii muun muassa elokuvajuhlien kansainvälisessä tuomaristossa.

Omia retrospektiivinäytöksiään saapuvat esittelemään hollantilainen Rosto sekä suomalaiset Juho Kuosmanen ja Seppo Rustanius.

Kotimainen kilpailu aloitetaan festivaalin avauspäivänä Jörn Donnerin dokumentilla Perkele 2 – Kuvia Suomesta. Kotimaisessa kilpailussa nähdään kahdeksan pitkää dokumenttielokuvaa sekä 29 lyhytelokuvaa. Muun muassa Virpi Suutarin tuore dokumentti Yrittäjä nähdään kotimaisessa kilpailussa Suomen ensi-illassa. Kotimainen ja kansainvälinen kilpailu huipentuvat sunnuntaina, jolloin palkintogaalassa julkistetaan voittajat ja jaetaan Suudelma-patsaat.

Viikon aikana yksittäisiä elokuvanäytöksiä esitetään noin 120, minkä lisäksi tarjolla on runsas tapahtumakattaus seminaareineen, keskustelutilaisuuksineen ja iltaklubeineen. Plevnan ja Niagaran elokuvateattereiden lisäksi festivaalin laaja ohjelmisto ulottuu Tullikamarin Pakkahuoneelle ja Klubille.

www.tamperefilmfestival.fi