13.07.2015

Tampereen Teatterikesän OFF Tampere matkustaa mielessä, ajassa ja avaruudessa

Tampereen Teatterikesän oheisohjelmisto OFF Tampere tuo Teatterikesäviikolle 3.–9.8. teoksia teatterin ja taiteen ammattilaisilta sekä harrastajilta. Monipuolinen kokonaisuus tarjoaa katsojalle ohjelmaa katusirkuksesta ja akrobatiasta tanssiin sekä revyystä varjoteatteriin. Tänä vuonna mukana on 39 ryhmää, 43 esitystä ja 100 näytöstä.

Sirkus saapuu Teatterikesään

Yhteistyössä Sorin Sirkuksen ja Circus Ruska Festivalin kanssa OFF Tampereessa on mukana oma sirkuskokonaisuus. Ensimmäistä kertaa järjestettävä Caravan – kansainvälinen nuorisosirkusfestivaali tuo Sorin Sirkukselle esityksiä kuudelta sirkuskoululta ympäri Eurooppaa. Mukana esiintymässä on myös itse isäntäsirkus.

Katusirkuksesta ja kabareesta vastaa Circus Ruska Festival, jonka OFF-ohjelma keskittyy Tullikamarin alueelle. Kansainvälistä katusirkusta nähdään mm. yhdysvaltalais-saksalaiselta Space Flight -ryhmältä. Kahden jonglöörin ja yhden rumpalin esitystä on luonnehdittu ”räjähtäväksi hard core -showksi”.

Circus Ruskan perustajajäsen Pasi Nousiainen palaa kotikaupunkiinsa pariakrobatiaesityksellä Kate&Pasi. Ruskan kotimaista varustusta vahvistaa myös Race Horse Companyn kolmen akrobaatin voimailua ja vipulautahyppyjä sisältävä esitys Motosikai.

Lauantaina sirkuskokonaisuuden päättää Circus Cabaret Club: lavalle nousee runsas kavalkadi esiintyjiä sirkustaiteilijoista muusikoihin.

Monologien juhlaa

Kati Outisen ja TEIJO – Tee itse taidetta ja osallistu -hankkeen toteuttama esitys Niin kauas kuin omat siivet kantaa osallistuu OFF Tampereeseen kahdella näytöksellä. Outisen monologiesitys kertoo työikäisestä, muistisairaasta Allista, jonka selviytyminen uudessa elämäntilanteessa on sarja hauskan absurdeja ja liikuttavia tilanteita.

TEIJO-hankkeen keskiössä on mm. lastensuojelun piirissä olevien lasten ja nuorten sekä laitoksissa asuvien ikäihmisten osallisuuden lisääminen ja hyvinvoinnin tukeminen taiteen keinoin.

Lisäksi OFF-ohjelmistoon osallistuu tänä vuonna jo viidettä kertaa suosiota kerännyt Hurma Monologifestivaali, jossa esiintyvät mm. Juha Varis ja Taisto Reimaluoto.

Klassikoita Tolstoista Canthiin

Teatteri Telakan huomiota herättänyt Sota ja rauha pohjautuu Leo Tolstoin kirjaan. Tuomo Rämön ohjaus teoksesta pohtii, kuinka yksilö ymmärtää oman osansa suuressa historian juoksussa. Tarina nivoo yhteen neljän aatelisen kohtalot ja kuvaa hyväosaisen elinoloja sekä vastoinkäymisiä kaoottisessa maailmassa.

Missä onni? Minna Canthin naisia kertoo uhrien tarinaa. Ohjaaja Eija Vilpas on luonut näytelmän henkilöistä kaikessa traagisuudessaan kujeilevia ja sanavalmiita. Näytelmä kysyy, onko maailma muuttunut 1800-luvusta yhtään ihmisarvoisemmaksi.

Teos on osa Wings to Fly – Haaveille siivet -kampanjaa, joka on eri alojen taiteilijoiden kansainvälinen projekti. Sen avulla kerätään varoja kehitysmaiden tyttöjen suojeluun ja koulutukseen.

Lasten ja nuorten teatteria Venäjältä

Festivaaliviikonloppuna OFF Tampereen kansainvälistä esiintyjäkaartia värittää myös pietarilainen lasten ja nuorten teatteri Ne-Kabuki Theatre. Monikielisen nukketeatterikonsertin lisäksi ryhmä esittää venäjäksi kaksi tunnettua venäläistä tarinaa Lastenkulttuurikeskus Rullassa.

Lue lisää ohjelmistosta.