04.11.2013

Tampere Jazz Happening veti kaupungin täyteen jazzkansaa

Nelipäiväinen periodi huippulaatuista jazzia, toinen toistaan ansioituneempia kokoonpanoja ja upeita konsertteja on vuoden 2013 osalta takanapäin. Moderniin jazziin keskittyvä 32. Tampere Jazz Happening sai jazzin ystävät liikkeelle rohkeilla, tinkimättömillä ohjelmistovalinnoilla. Valtaosa konserteista soi jälleen täysille saleille.

Tampereella esiintyi kaiken kaikkiaan 24 kokoonpanoa, joista kahdeksan oli kotimaisia ja kuusitoista kansainvälisiä. Tyylilajien kirjossa nähtiin useita jazzin suurnimiä, kuten Jack DeJohnette, Medeski Martin & Wood, Manu Katché ja Tim Berne.

Konsertit Pakkahuoneella haastoivat yleisön vuoroin vimmaisilla, vuoroin viehättävän herkillä äänimaailmoilla, ja tarjosivat mielen lepoa letkeämmällä groovella. Tunteiden skaala yleisössä liukui riemun kiljahduksista ja bändien kannustuksesta liikutuksen kyyneliin.

Klubin tiiviissä tunnelmassa yleisö villiintyi tanssimaan niin malilaisten ngoni-virtuoosien kuin hip hop -vaikutteisen vaskipuhallinkokoonpanon tahdissa. The Hot 8 Brass Band New Orleansista veti Klubin ääriään myöten täyteen. Sekä Telakan loppuunmyydyissä konserteissa että Klubilla oli paikan päällä ilahduttavan paljon myös nuorta yleisöä.

Edellisvuosien linjaa mukaillen Tampere Jazz Happeningin keskimääräinen täyttöaste tulee olemaan alustavien arvioiden mukaan n. 93%.  Festivaalille osallistui 22 kansainvälistä toimittajaa ja promoottoria.

Tampere Jazz Happening järjestetään seuraavan kerran 30.10.–2.11.2014.