07.02.2012

Tampere Biennale tarjoaa nykymusiikista iloa koko perheelle

Tampere Biennale on vuodesta 2006 alkaen järjestänyt ohjelmaa koko perheelle yhteistyökumppaninaan museopedagoginen yksikkö TAITE. Nyt Soiva Tehdas -perhepäivä kokoaa ensimmäistä kertaa yhteen useampia toimijoita. Mukaan ovat liittyneet mediamuseo Rupriikki, TR1 Taidehalli, Lastenkulttuurikeskus Rulla ja Pirkanmaan musiikkiopisto.

Soivassa Tehtaassa koko perhe pääsee tutustumaan näyttelyihin, musisoimaan ja taiteilemaan. Päivä koostuu eri alojen taiteilijoiden ohjaamista työpajoista, museo-opastuksista ja konserttituokioista. Perhepäivän ohjelma järjestetään Finlaysonin tehdasalueen vanhimmassa osassa Kuusvooninkisessa lauantaina 21.4.2012 kello 11–16. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Perhepäivän lisäksi Tampere Biennale on mukana Taidekaaren Rytmireilaaja-toiminnassa. Rytmireilaajassa viidesluokkalaiset erityisluokkien oppilaat tutustuvat Lotta Wennäkosken huilukonserttoon Soie, tapaavat säveltäjän ja vierailevat Tampere Filharmonian harjoituksissa. Lisäksi lyömäsoitinopettaja Niko Ronimus ohjaa luokille nykymusiikkiin liittyvän työpajan.

Tampere Biennale on suomalaisen klassisen nykymusiikin festivaali. Taiteellisena johtajana toimii säveltäjä Olli Virtaperko.

Tampere Biennale järjestetään 18.-22.4.2012.

http://www.tamperemusicfestivals.fi/biennale