12.03.2014

Tampere Biennale soi Metsossa – inspiraatiota nykymusiikista

Tampere Biennalen festivaaliohjelmaan johdattelee pääkirjasto Metsossa järjestettävä ennakkotapahtuma Biennale soi Metsossa. Kaksi viikkoa ennen festivaalin alkua toteutettavassa tapahtumassa on mukana nykymusiikin huippuosaajia ja festivaalin teemaan Musiikki ja kuva sopivaa ohjelmaa.

Maanantai-iltana taiteen monitaituri M. A. Numminen pohtii aikamme musiikkia esitelmässään Tähtäimessä musiikin avantgarde. Samana iltana yleisöllä on mahdollisuus osallistua yhteisötaideteoksen tekemiseen taiteilija Pauliina Pesosen johdolla musiikkimaalaustyöpajassa. Inspiraation lähteenä on Tampere Biennalessa kuultava musiikki. Yhteisötaideteos sijoitetaan nähtäville Metson musiikkiosastolle.

Tiistai-iltapäivällä Metsossa Tampere Biennalen taiteellisen johtajan Olli Virtaperkon haastateltavana on Tampere-talon toimitusjohtaja Paulina Ahokas. Hän toimi Music Export Finlandin toiminnanjohtajana vuosina 2002-2011 ja hänellä on laaja näkemys kotimaisen musiikin kentästä. Musiikkiosastolla yleisö voi osallistua nykytaidemusiikin virtauksia esittelevään musiikkihetkeen, jossa kirjastonhoitaja Ilona Heinonen esittelee kirjaston kokoelmista sävellyksiä hälymusiikista uusyksinkertaisuuteen.

Keskiviikkoiltana on luvassa legendaarisen Korvat auki –nykymusiikkiyhdistyksen konsertti, jossa tuodaan esiin nuorten säveltäjien musiikkia. Korvat auki -yhdistyksessä ovat vaikuttaneet monet sittemmin maailmalla tunnetuiksi tulleet suomalaiset säveltäjät.

Suomen laajin kotimaisen nykymusiikin tapahtuma Tampere Biennale alkaa keskiviikkona 9.4. ja festivaaliohjelmaan voi tutustua osoitteessa www.tamperemusicfestivals.fi/biennale/fi/ohjelma/kartta. Ennakkoesitteen voi ladata infosivuilta kohdasta festivaaliesitteet. Biennale soi Metsossa -ohjelma ja Facebook-tapahtuman osoite löytyvät festivaalin nettisivuilta Ohjelma-linkin alta. Ennakkotapahtuman toteuttavat yhteistyössä Tampere Biennalen kanssa Tampereen kaupunginkirjasto, Taite, Tampereen seudun työväenopisto ja Pirkanmaan musiikkiopisto.

Ennakkotapahtuma Biennale soi Metsossa 24.–26.3.2014

Tampere Biennale järjestetään 9.-13.4.2014.