27.11.2017

Tampere Biennale on Vuoden festivaali 2018

Finland Festivalsin hallitus on nimennyt Tampere Biennalen Vuoden festivaaliksi 2018. Hallitus toteaa perusteluissaan:

Luontevasti yllätyksellisiin suuntiin taipuva, alati kehittyvä ja aina avoin uudelle – Tampere Biennale on koko historiansa ajan rikkonut kaavoja ja vakiintuneita totuuksia. Festivaali on hyödyntänyt Tampereen urbaania ympäristöä tarjoamalla ohjelmassaan vaihtuvien taiteellisten johtajiensa kompromisseja kaihtavia näkemyksiä. Tampere Biennale on erityisesti kotimaisen uuden musiikin näyteikkuna, jossa suomalaisuus on aina kulkenut luontevasti tuoreimpien kansainvälisten virtausten rinnalla. Festivaalista on kasvanut uuden musiikin tärkeimpiä kohtaamispaikkoja niin alan ihmisille kuin ennakkoluulottomalle yleisöllekin.

Tampere Biennalen historia alkoi 1986 säveltäjä Usko Meriläisen ideoimana. Tapahtuman järjestelyistä on vastannut alusta alkaen Tampereen kaupungin oma festivaaliorganisaatio, Tampereen Musiikkijuhlat. Festivaalin näyttelyjen yhteistyökumppanina toimii nykyisin Tampereen taidemuseo. Tampere Biennale ja Tampere Jazz Happening ovat vuonna 2018 Teosto 90 -juhlavuoden partnereita.

Tampere Biennale järjestetään ensi keväänä 11.-15.4.2018, taiteellisena johtajanaan säveltäjä Sami Klemola. Lisätietoja löytyy osoitteesta www.tamperemusicfestivals.fi/biennale.

Finland Festivals on nimennyt Vuoden festivaalin 1999 alkaen. Tuoreimmat viisi palkittua festivaalia ovat:

  • 2017  Ilmajoen Musiikkijuhlat
  • 2016  Sastamala Gregoriana – Wanhan musiikin päivät
  • 2015  Sodankylän elokuvajuhlat
  • 2014  Maailma kylässä -festivaali, Helsinki
  • 2013  Lasten taidefestivaali Hippalot, Hämeenlinna