10.01.2012

Tallinn Sinfoniettan ensiesiintyminen Suomessa Iitin musiikkijuhlilla

Kymmenen vuoden ikään ehtinyt Iitin musiikkijuhlat saa tulevana kesänä vieraakseen virolaisen kamariorkesterin, jolle vierailu on samalla ensiesiintyminen Suomessa. Nuori Tallinn Sinfonietta kapellimestarinaan Andres Mustonen esiintyy perjantai- ja lauantaikonserteissa Iitin kirkossa kesäkuussa. Orkesterin ohjelmisto sisältää mm. Haydnia, Britteniä ja Tüüriä. Lisäksi Kaija Saariahon teos Terra Memoria jousiorkesterille kuullaan ensi kertaa Suomessa.

Juhlavuoden festivaalin esiintyjäkaartiin kuuluu useita taiteilijoita, joita on nähty ja kuultu kymmenen vuoden aikana Iitissä. Uusia nimiä Andres Mustosen ja Tallinn Sinfoniettan ohella ovat brittiläinen alttoviulusti Paul Silverthorne sekä pianisti, kapellimestari ja UMOn taiteellinen johtaja Kirmo Lintinen jazztrioineen.

Juhlavuonna festivaalia vietetään aiempaa pidemmästi, kokonaisen viikon verran. Ennen varsinaista torstai-illan avajaiskonserttia avataan oma juhlanäyttely kirkonkylässä ja pidetään toivekonsertti Vuolenkosken Lossikartanossa Pohjois-Iitissä. Maailmanperintökohde Verlan tehdasmuseossa sukelletaan jo toistamiseen elokuvamusiikin maailmaan, nyt näyttelijä Kari-Pekka Toivosen ja peräti 11 muusikon voimin.

Kymmenvuotisjuhlien avajaiskonsertti Iitin kirkossa 14.6. käynnistyy E. Rautavaaran konsertolla Cantus arcticus, jonka on pianolle sovittanut Peter Lönnqvist. Pianisteina konsertissa esiintyvät Iitin musiikkijuhlien taiteellinen johtaja Laura Mikkola ja Risto Lauriala. Avajaiskonsertin kuten myös tiistai-illan toivekonsertin juontaa Aarno Cronvall.

Iitin musiikkijuhlat 11. – 16.6.2012

http://www.iittifestival.fi