04.07.2011

Tällä viikolla Savonlinnan Oopperajuhlilla:

Intohimoisesti sykkivän Toscan ensi-ilta on tänään maanantaina 4.7. klo 19 Olavinlinnassa. Valloittava Maria José Siri on illan Tosca, ja Cavaradossina kuullaan kiihkeää Massimo Giordanoa. Keskiviikon 6.7. Toscassa pääsee toisen miehityksen hieno pääpari, Tiffany Abban ja Diego Torre näyttämään kykyjään. Tämän viikon Tosca-esityksissä (ma, ke, pe) irstasta poliisipäällikkö Scarpiaa laulaa italialainen Claudio Sgura.

Innostuneen vastaanoton ja ylistäviä kritiikkejä saaneiden uutuusproduktioiden, Don Giovannin ja Lohengrinin esitykset pyörivät nyt Olavinlinnassa. Don Giovanni viettelee tiistaina 5.7. ja lauantaina 9.7., ja Lohengrinin esitys on torstaina 7.7. Tällöin lavalle astuu ensimmäistä kertaa toisen miehityksen Elsa, Erika Wueschner sekä toinen Ortrud, Tuija Knihtilä. Knihtilä on pitkäaikainen Suomen Kansallisoopperan solisti, jonka kansainvälinen ura on vahvassa nosteessa. Hän debytoi tänä vuonna Weimarin Deutsches Nationaltheaterissa Wagnerin Tristan ja Isolden Brangänen roolissa.

Sunnuntaina 10.7. on luvassa suuria konserttielämyksiä, kun yleisöä hellitään kahdella korkeatasoisella konsertilla. Savonlinnasalissa klo 15 esiintyy sopraano Barbara Bonney sekä hänen oopperamestarikurssinsa opiskelijoita. Sunnuntai-illan konsertissa klo 19 Olavinlinnassa laulaa yksi Savonlinnan Oopperajuhlien suosituimmista artisteista, Vuoden taiteilija -kunnian saanut bassobaritoni Juha Uusitalo. Uusitalo pitää konsertin yhdessä Timo Mustakallio -laulukilpailun vuonna 2008 voittaneen Marjukka Tepposen kanssa. Konsertin orkesterina on Kuopion kaupunginorkesteri, jota johtaa Jari Hämäläinen.

Savonlinnan Oopperajuhlat järjestetään 1.-27.7.2011.

Etusivu