26.09.2011

Tällä viikolla on Tanssimaniassa tarjolla makiaa maniaa!

Koreografiakilpailussa tanssitaan tarinoita

Kansantanssin konkarit ja nuoret tekijät ottavat mittaa toisistaan Tanssimania-tapahtuman koreografiakilpailussa Tampereella lauantaina lokakuun ensimmäisenä päivänä. Kilpailun tulokset julkistetaan sunnuntaina tapahtuman päätöskonsertissa.

Koreografiakilpailussa on mukana kaikkiaan seitsemän tanssiteosta. Jotkut niistä ovat yhden koreografin käsialaa, kun taas joitakin tarinoita on työstetty usean tekijän voimin.

Tuomaristoon kuuluvat tänä vuonna virolainen koreografi-tanssinopettaja Kalev Järvela sekä musiikin moniottelija Hannu Oskala, koreografi-tanssinopettaja Matti Paloniemi ja tanssinopettaja AMK, TaM Niina Susan Vahtola.

Vuodesta 1970 järjestetyllä koreografiakilpailulla etsitään kansantanssin uutta suuntaa ja kiinnostavia teoksia erikokoisten ryhmien tanssittavaksi.

Tanssimania on yksi jäsen Pispalan Sottiisin tapahtumaperheessä. Joka toinen syksy järjestettävä Tanssimania keskittyy kansantanssin ajankohtaisiin asioihin ja tuoreisiin teoksiin. Kolmeen tiiviiseen tapahtumapäivään mahtuu paljon myös koulutusta, työpajoja ja tutkijatapaamisia.

Sottiisiperheen kantaäiti on jo vuodesta 1970 järjestetty Pispalan Sottiisi, ja uusin tulokas 1996 alkanut Folklandia-risteily.

Tanssimania alkaa torstaina 29.9. ja päättyy sunnuntaina 2.10.

Etusivu