22.08.2017

Taiteiden yö valtaa Helsingin jälleen torstaina 24.8. – Salainen puutarha muuttaa Senaatintorin tapahtumien aarreaitaksi

Taiteiden yötä juhlitaan osana Helsingin juhlaviikkoja jälleen torstaina 24. elokuuta, jo 29. kerran. Senaatintorin valtaava Salainen puutarha muuttaa kaupungin paraatipaikan yllätykselliseksi tapahtumien aarreaitaksi, joka on tulvillaan tutkittavaa ja ihmeteltävää. Luvassa on viehkoa pikniktunnelmaa ja heittäytymään houkuttelevaa koettavaa.

Salaisen puutarhan eri kolkissa saattaa törmätä muun muassa ihmispatsaisiin, vogue-tanssijoihin, runoilijoihin tai vaikkapa sirkkojen jousikvartettiin. Senaatintoria kehystävien, elokuun työpajoissa valmistuneiden valtavien kissankellojen lisäksi Salaisessa puutarhassa voi vaeltaa Anu Pentikin Helsingin Taidehallissakin ihastuttaneiden Paratiisin kukkien äärelle.

Illan hämärtyessä valot syttyvät ja Senaatintorilla tanssahdellaan DJ Vilungin ja Timo Kaukolammen tahdissa. K-X-P päättää Salaisen puutarhan illan hypnoottisilla elektronisilla soundeillaan.

Salaisen puutarhan satumaisen maailman ovat yhdessä Helsingin juhlaviikkojen kanssa luoneet Elsa Eventfulin Elina Forss ja Laura Väinölä sekä joukko visuaalisen suunnittelun ja puvustuksen ammattilaisia Aamu Salosta Janic Leinoon.

Tapahtumaan on vapaa pääsy koko illan klo 16.30–23.30, ja puutarhan äärelle voi pysähtyä myös perjantaina 25.8. klo 9–15. Yhteistyössä Helsingin Sanomat.

Satoja tapahtumia ympäri kaupungin

Ympäri Helsingin levittäytyvän Taiteiden yön ohjelmaan on ilmoitettu noin 300 tapahtumaa, ja tapahtumien määrä kasvaa yhä. Mukaan voi ilmoittautua maksutta aina 23. elokuuta saakka. Valinnanvaikeutta helpottavia reittiehdotuksia tanssifiilikset herättävistä kemuista perheen pienimpiä innostaviin taidepuuhiin on koottu Taiteiden yön verkkosivuille, joiden avulla voi myös rakentaa oman Taiteiden yön suosikkilistansa. Taiteiden yön tapahtumia sekä illan aikana muodostuvaa elävää taidekarttaa voi lisäksi seurata lataamalla Taiteiden yön mobiilisovelluksen.

#taiteidenyö #salainenpuutarha #juhlaviikot

www.helsinginjuhlaviikot.fi/taiteidenyo