01.11.2012

Taiteellinen toimikunta Savonlinnan Oopperajuhlille

Savonlinnan Oopperajuhlien taiteellisena johtajana syksyllä 2013 aloittava Jorma Silvasti on koonnut ympärilleen taiteellisen toimikunnan, joka koostuu laajasti klassisen musiikin kenttää tuntevista asiantuntijoista.

Taiteellisen toimikunnan toimikausi on määräaikainen ja sen jäseniksi on valittu toimikaudelle 1.10.2012 – 31.8.2015
Prof. Matti Hyökki, Sibelius-Akatemia
Reijo Kiilunen, toimitusjohtaja, Ondine
Erkki Korhonen, johtaja, Sibeliuksen syntymäkaupunki-säätiö
Miikka Maunula, genretuottaja, YLE kulttuuri ja viihde
Lilli Paasikivi, taiteellinen johtaja elokuusta 2013 alkaen, Suomen Kansallisooppera, ja
Jorma Silvasti, joka toimii kokousten puheenjohtajana.

”Toimikunnan kokoonpano elää tarpeen mukaan, sillä kokouksiin voidaan kutsua yhdestä kahteen asiantuntijavierasta”, korostaa Jorma Silvasti.
Taiteellisen toimikunnan tehtävänä on toimia Savonlinnan Oopperajuhlien organisaation tukena ohjelmisto- ja yhteistyöhankkeiden suunnittelussa, sekä antaa asiantuntija-apua tavoitteena Savonlinnan Oopperajuhlien taiteellisen tason ja tunnettuuden kokonaisvaltainen edelleen kehittäminen. Itsenäistä päätösvaltaa toimikunnalla ei ole ja se kokoontuu 3-4 kertaa vuodessa, joista yksi tapaaminen ajoitetaan oopperajuhlakaudelle Savonlinnaan.

”Taiteellinen toimikunta on Oopperajuhlille vuorovaikutuskanava ja foorumi, joka tuo yhteen juhlille tärkeitä sidosryhmiä, kasvattaa juhlien yhteiskunnallista vaikuttavuutta, avoimmuutta ja samalla uskottavuutta”, kommentoivat jäsenet, kun heiltä kysytään taiteellisen toimikunnan merkitystä Oopperajuhlille.

Savonlinnan Oopperajuhlat järjestetään seuraavan kerran 5.7.-3.8.2013.

Etusivu