05.08.2022

Taija Helminen Tampereen Teatterikesän taiteelliseen johtoryhmään

Tampereen Teatterikesän hallitus on valinnut festivaalin taiteellisen johtoryhmän uudeksi jäseneksi näytelmäkirjailija ja dramaturgi Taija Helmisen. Taiteellisessa johdossa jatkavat ohjaaja, käsikirjoittaja Hilkka-Liisa Iivanainen ja näyttelijä, ohjaaja, käsikirjoittaja Tanjalotta Räikkä. Taiteellinen johtoryhmä vastaa Teatterikesän pääohjelmiston esitysvalinnoista.

Taija Helminen (s. 1984) on näytelmäkirjailija ja dramaturgi, joka on työskennellyt monialaisesti teatterin ja monitaiteen kentällä erilaisissa tehtävissä. Hän on valmistunut Teatterikorkeakoulusta dramaturgian koulutusohjelmasta vuonna 2011 ja humanististen tieteiden kandidaatiksi Helsingin yliopistosta vuonna 2020. Osana dramaturgian opintojaan Helminen on opiskellut yhteiskuntapolitiikkaa. Hänen teoksissaan on usein sosiaalisia ja poliittisia tarttumapintoja.

Helminen on ollut Lahden kaupunginteatterin kiinnitettynä dramaturgina vuosina 2017–2018, mutta suurimman osan ammatistaan freelancerina. Helminen on dramatisoinut ja kirjoittanut teoksia esimerkiksi Suomen Kansallisteatterin Kiertuenäyttämölle, Radioteatterille, Riihimäen Teatterille, Teatteri Avoimiin Oviin ja Teatteri 2.0:lle.

Kotimaisten näytelmätekstien kehittämistyössä Helminen on ollut mukana Uuden näytelmän ohjelma – UNO:n kehittämisryhmässä. Hän on myös toiminut Suomen näytelmäkirjailijaliiton hallituksen jäsenenä vuosina 2016–2020 ja näytelmäkirjailijoiden yhteisön TEKSTIN koollekutsujajäsenenä vuosina 2011–2015.

Taija Helmisen käsikirjoittama ja Hanna Kirjavaisen ohjaama Onnellisinta on olla onnellinen nähdään Teatterikesän tämänvuotisessa pääohjelmistossa. Näytelmän tuotannosta vastaavat Teatteri Avoimet Ovet ja Lahden kaupunginteatteri.

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

08.08.2022

Tampereen Teatterikesälle Ekokompassi-ympäristösertifikaatti

Tampereen Teatterikesälle myönnettiin viime viikolla järjestetyn festivaalin aikana Ekokompassi-ympäristösertifikaatti. Sertifiointi on osa Ekokompassi-ympäristöjärjestelmää, joka on kehitetty kansainvälisen ISO14001-standardin pohjalta sopimaan kaikille pk-yrityksille ja myös tapahtumille. Järjestelmän omistaa Suomen vanhin ja vaikuttavin ympäristöjärjestö, Suomen Luonnonsuojeluliitto. Ekokompassi-sertifikaatti…

Lue lisää

08.08.2022

Tampereen Teatterikesä saavutti katsojatavoitteet

Pohjoismaiden suurin teatterifestivaali Tampereen Teatterikesä kokosi viime viikolla arviolta lähes 46 000 kävijää. Luvussa ovat mukana kaikki festivaalin ohjelmistot ja tapahtumat. Teatterikesä järjestettiin maanantaista sunnuntaihin, 1.–7. elokuuta. – Saavutimme hyvin katsojatavoitteet, mistä olemme todella kiitollisia.…

Lue lisää