05.04.2017

Taidemusiikin huiput Hangon Musiikkijuhlilla 14.-19.7.

Hangon Musiikkijuhlille 14.–19.7.2017 on varmistunut kansainvälisen huipputason konserttiohjelma. Festivaalin ohjelma julkistettiin ja lipunmyynti alkoi tänään tiistaina 4.4.2017. Festivaalilla esiintyy useita taidemusiikin supertähdiksi nousemassa olevia taiteilijoita, kuten itävaltalainen viulisti Emmanuel Tjeknavorian, meksikolainen sopraano Maria Katzarava ja brittiläinen sellisti Natalie Clein. Emmanuel Tjeknavorian saavutti Sibelius-viulukilpailuissa 2015 yleisön suosion, Sibeliuksen viulukonserton parhaan esityksen palkinnon ja koko kilpailun toisen sijan. Sittemmin hänen uransa on ollut jyrkässä nousussa ja ensi kaudelle hänet on valittu Euroopan konserttisaliorganisaation ECHO:n arvostettuun Nousevat tähdet – konserttisarjaan, jossa häntä kuullaan Euroopan merkittävimmissä konserttisaleissa. Maria Katzarava on jo esiintynyt useissa oopperataloissa ympäri maailmaa ja tehnyt yhteistyötä muun muassa Zubin Mehtan, Placido Domingon ja Gustavo Dudamelin kanssa. Kansainvälistä solistiuraa tekevän Natalie Cleinin soololevy julkaistiin Hyperion-levymerkillä helmikuussa ja Hangon Musiikkijuhlilla Cleinilta kuullaankin sooloresitaali, jossa yhdistyvät vanha ja uusi musiikki. Clein toimii professorina Lontoon Royal Academy of Musicissa ja vuonna 2016 hänet valittiin Oxfordin yliopiston residenssitaiteilijaksi.

Musiikkijuhlien jazztarjonnasta vastaavat Viron johtavan jazzlaulajan Kadri Voorandin sävellyksiä esittävä Kadri Voorand Quartet sekä Suomen johtava vibrafonisti Severi Pyysalo useammilla festivaalille suunnittelemillaan projekteilla. Monet taiteilijoista myös opettavat tulevaisuuden muusikoita festivaalin yhteydessä järjestettävällä Hangon musiikkileirillä.

Suomen 100-vuotisjuhlavuonna Hangon Musiikkijuhlien teema on Vapaa ääni. ”100-vuotias Suomi merkitsee meille kansainvälistä ja moniäänistä yhteiskuntaa, jossa itseään saa ilmaista vapaasti. Haluamme festivaalillamme antaa tilaa musiikilliselle ilmaisulle, taiteen vapaudelle ja taiteilijoiden ja yleisön kohtaamisille. Festivaali ei ota kantaa politiikkaan, mutta tänä vuonna tuntui sopivalta, että teema resonoi myös demokratiaan ja tasa-arvoon liittyvien ajatusten kanssa”, kertoo Hangon Musiikkijuhlien taiteellinen johtaja Noa Nakai.

Seitsemänsien Hangon Musiikkijuhlien konserttisarja järjestetään 14.–19.7.2017 Hangon kirkossa ja kaupungintalolla. Festivaalin ohjelmaan kuuluu myös lapsille ja nuorille suunnattu Hangon musiikkileiri sekä musiikin genrerajat ylittävä Fringe-sarja. Hangon Musiikkijuhlat on noussut lyhyessä ajassa merkittäväksitoimijaksi Suomen festivaalikentällä.

Liput Ticketmasterin verkkokaupasta tämän linkin kautta

www.hankofestival.fi