20.05.2014

Taideksekus Salmelan toiminnanjohtaja Tuomas Hoikkalalle konsulin arvonimi

Tasavallan Presidentti on myöntänyt 16.5.2014 konsulin arvonimen Mäntyharjussa toimivan Taidekeskus Salmelan toiminnanjohtaja Tuomas Hoikkalalle.

Tuomas Hoikkala on suorittanut Sibelius-akatemiassa saksofoninsoiton loppututkinnon v. 1987. Tuomas Hoikkala on toiminut Taidekeskus Salmelan toiminnanjohtajana sen perustamisesta vuodesta 1989 lähtien. Hänen johdollaan Salmelasta on kehittynyt tunnustettu ja valtakunnallisesti merkittävä taidekeskus.

Tuomas Hoikkala on toiminut oman päätehtävänsä ohella monien näyttelyiden kokoajana ja kuraattorina. Viimeisimpänä näistä on Viipurissa sijaitsevaan Alvar Aallon suunnittelemaan kirjastoon toteutettava taidenäyttely, joka avataan tämän kuun aikana. Hän on perustanut taiteilijaresidenssin Juho ja Maria Lallukan entiseen huoneistoon Viipurissa.

Tuomas Hoikkala on toiminut aktiivisesti kulttuurihistoriallisesti merkittävien alueiden ja rakennusten suojelemiseksi. Tästä esimerkkeinä ovat Mäntyharjun kirkonkylän keskeiset historialliset kiinteistöt sekä uusimpana Vuohijärven kirkon muuttaminen kulttuuritaloksi.

Tuomas Hoikkalan toimesta on toteutettu kolme Merikanto-laulukilpailua vuodesta 2001 lähtien. Hän on toteuttanut useita nuorten taiteilijoiden kuvataidekilpailuja.

Tuomas Hoikkalalle on myönnetty useita tunnustuspalkintoja sekä Suomen Valkoisen Ruusun 1 luokan ritarimerkki.

Taidekeskus Salmela on avoinna 7.6.-10.8.2014.

www.taidekeskussalmela.fi