02.08.2011

Taidekeskus Salmelassa ennätysyleisö

Salmelan kesän viimeinen näyttelypäivä on sunnuntai 7.8. Mäntyharjun Loma-asuntomessut ja aurinkoiset kesäpäivät keräsivät Salmelaan sen historian suurimman yleisömäärän. Kun taidenäyttelyt ovat avoinna vielä vajaan viikon ajan, voidaan koko kesän yleisömääräksi arvioida 28 000 vierailijaa. Erityistä kiitosta ovat saaneet mm. professori Unto Koistisen teosten harvinainen näyttely ja nuorten taiteilijoiden kokoelmat.

Salmelan uutuusäänitteet menestys

Kiitosta ovat saaneet myös Salmelan kaksi uutuus CD:tä, jotka julkistettiin kevään ja kesän aikana. Diplomisaksofonisti Tuomas Hoikkala ja urkutaiteilija Kalevi Kiviniemi jatkoivat yhteistyötään Music from The Godfather -äänilevyllään, joka sisältää musiikkia Francis Ford Coppolan ohjaamasta elokuvatrilogiasta Kummisetä.

Oopperalaulaja Juha Uusitalon ja Kalevi Kiviniemen heinäkuussa julkaistu Suomalaisia lauluja sisältää Toivo Kuulan, Oskar Merikannon ja Jean Sibeliuksen musiikkia, mm. Kuulan eteläpohjalaisia kansanlauluja.

Salmelan kesän 2012 avaa oopperalaulaja Tommi Hakala

Taidekeskus Salmelan ensi kesän avajaiskonsertin solistina esiintyy baritoni Tommi Hakala ja pianotaiteilija Kristian Attila. Lauantaina 9.6.2012 järjestettävän avajaiskonsertin ohjelmassa kuullaan mm. säveltäjä Olli Kortekankaan kantaesitys Lauluja Viipurin kulmahuoneesta. Taidekeskus Salmelan kesän 2012 kuvataiteilijat julkistetaan alkuvuodesta.

Taidekeskus Salmelan taidenäyttelyt avoinna 7.8. saakka joka päivä klo 11-18.

http://www.taidekeskussalmela.fi