07.08.2012

Taidekeskus Salmelassa ennätysyleisö

Taidekeskus Salmela keräsi ennätysyleisön. Kun näyttelyaika päättyy 12. elokuuta, tulee Salmelassa käyneeksi lähes 28 000 vierasta. Suurta kiinnostusta on saanut Georges Winterin Viipuriin vuonna 1923 veistämä graniittinen Suojelusenkeli, joka paljastettiin Salmelassa alkukesästä. Kiitosta yleisöltä saivat myös mm. nuorten taiteilijoiden Netta Tiitisen ja Topi Ruotsalaisen teokset ja vanhojen mestareiden Marika Mäkelän, Arvo Siikamäen ja Tapani Mikkosen kokoelmat.

Taidekeskus Salmelan taidenäyttelyt Mäntyharjussa ovat avoinna 12. elokuuta saakka joka päivä klo 11–18 .

Salmelan kesän 2013 avaa Helsingin kaupunginorkesteri

Taidekeskus Salmelan kesän 2013 avajaisissa 8.6.2013 esiintyy Helsingin kaupunginorkesteri kapellimestarina Olari Elts. Ensi kesän muut tapahtumat ovat 14.7.2013 Sydämeni laulut -konsertti, esiintyjinä oopperalaulaja Soile Isokoski ja pianotaiteilija Marita Viitasalo sekä 28.7.2013 Kolme naista: Sanoin ja Sävelin, esiintyjinä lausuntataiteilijat Liisamaija Laaksonen ja Maija-Liisa Peuhu ja oopperalaulaja Johanna Rusanen.

Salmelan kesän 2013 kuvataiteilijat julkistetaan alkuvuodesta.

Taidekeskus Salmela on Mäntyharjussa sijaitseva kulttuuritapahtuma, jonka ohjelmaan kuuluvat kesäisin kuvataidenäyttelyt, konsertit ja luennot sekä 3-4 vuoden välein järjestettävä Nuorten kuvataidekilpailu. Historiallisessa kirkonkylämiljöössä sijaitsevat, vuosittain vaihtuvat taidenäyttelyt esittelevät suomalaisen nykytaiteen tunnettuja nimiä ja nuoria lahjakkuuksia.

http://www.taidekeskussalmela.fi