04.06.2019

Taidekeskus Salmelassa 30-vuotisjuhlakesä

Rafael Wardi päärakennuksessa

Taidemaalari Rafael Wardin uusi teoskokoelma on esillä Salmelassa. Päärakennukseen ovat lentäneet myös 80-vuotistaiteilijajuhlaansa viettävän Juhani Saksan linnut. Salmelan päärakennuksessa on esillä myös Salmelan perustajataiteilijoita; Laila Pullinen, Esko Tirronen, Ulla Rantanen, Reino Hietanen ja Olavi Lanu. Lisäksi näytteillä on teoksia Tuomo Saalilta ja Samuli Aloselta.

Kesän Nuori taiteilija on Jasmina Ijäs.

Domanderin alueella on esillä aiempina vuosina Salmelan Kesän Nuoreksi taiteilijaksi valittujen kuvataiteilijoiden teoksia. Taiteilijoina Tero Annanolli, Tilla Kekki, Sofia Kukkonen, Ilkka Lammi, Johanna Lumme, Kasper Muttonen, Essi Peltonen, Henna Pohjola, Antti Rytkönen, Pekka Rytkönen, Joel Sievers, Marianne Siri, Tiina Suikkanen ja Kia Taegen. Lavastaja Erkki Saarainen on tuonut aittoihin Kylä muuttaa -kokoelmansa. Näyttelyssä ovat mukana myös Mi Kuoppa, Tiina Torkkeli ja Terhikki Vaarala.

 

Juhani Pallasmaan monumentti Puistonäyttämölle

Juhlavuoden kunniaksi on toteutettu monumentti, jonka on suunnitellut professori Juhani Pallasmaa. Toteutuksen on tehnyt mahdolliseksi Suutarinen-yhtiöt, yhteistyössä ovat olleet myös Graphic Concrete ja Museovirasto. Teos tarjoaa konsertteihin akustisen elementin ja mahdollisuuden tutustua 50 000 vuotta vanhaan taiteeseen.

 

Philomela-kuoro avajaiskonsertissa

Kesän avajaisia vietetään lauantaina 8.6. Puistonäyttämöllä. Maailmanmestaruudenkin voittanut naiskuoro Philomela esiintyy kuoronjohtaja Musiikkineuvos Marjukka Riihimäen johdolla. Avajaiskonsertin jälkeen näyttelyn avaa Kelan pääjohtaja Elli Aaltonen, pääyhteistyökumppanin puheenvuoron käyttää Fortumin viestintä- ja yhteiskuntasuhteista vastaava johtaja Arto Räty. Avajaisjuhlassa esiintyy myös puhallinkvintetti Rocky Road Band.

 

Musiikkitarjonta laajenee juhlakesänä

30.6. Mäntyharjun kirkossa kuullaan musiikkia ja runoutta, esiintyjinä Liisamaija Laaksonen ja Esko Salminen yhdessä Jaakko Ryhäsen, Johanna Rusasen, Tuomas Hoikkalan ja Ville Urposen kanssa. Muita kesän esiintyjiä ovat 5.7. Iiro Rantala, 12.7. Helsingin poliisisoittokunta ’Elvis elää’ solisteinaan Mikko Leppilampi ja Sami Pitkämö johtajanaan ylikapellimestari Sami Ruusuvuori. 17.7. lavan räjäyttää Eppu Normaali ja Jukka Kuoppamäen 60-vuotistaiteilijajuhlaa vietetään 25.7. Tuplakonsertissa esiintyvät Jukan lisäksi mm. Katri-Helena ja Danny, orkesterina Arto Paju Big Band ja Soul Strings.

 

Tapahtumakesä huipentuu 10.8. hyvänmielen yhteislaulutilaisuuteen

Kaikki laulaa Salmelassa -tilaisuudessa yleisöä laulattavat Arja Koriseva sekä Mikael Konttinen ja yleisön tukena ovat myös mäntyharjulaiset kuorot ja tanssiryhmä. Orkesterina toimii Salmela House Band, johtajanaan Arto Paju. Paju on Salmelan vasta nimitetty kapellimestari, joka on luonut uudet sovitukset Jukka Kuoppamäen juhlakonserttiin ja yhteislaulutilaisuuteen.

 

Salmelan näyttelyt avoinna 8.6.-11.8.2019 klo 11-18

Taidekeskus Salmela, Mäntyharjuntie 25, 52700 Mäntyharju

Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalo, Näkkimistöntie 1, 47900 Vuohijärvi

 

www.taidekeskussalmela.fi, www.kulttuurivuohijarvi.fi