17.05.2019

Taidekeskus Salmelan uudeksi festivaalijohtajaksi Sari Torniainen ja kapellimestariksi Arto Paju

 

Salmelan edellisen festivaalijohtajan Eveliina Mäenpään siirtyessä uusiin tehtäviin, tarttuu Sari Torniainen festivaalijohtajan tehtävään juuri Salmelan 30-vuotisjuhlakesän kynnyksellä. Taidekeskus Salmela on Torniaiselle tuttu työnantaja, koska hän toiminut Taidekeskus Salmelan festivaalijohtajana vuosina 1999-2001. Taidekeskus Salmela on kulkenut Torniaisen mukana työsuhteen jälkeenkin, hän on osallistunut kesän kulttuuritapahtumiin vuosittain joko talkoolaisena tai innostuneena vieraana. Torniainen kertoo Salmelalla olleen aina aivan erityinen paikka sydämessään, eikä työtarjouksesta kieltäytyminen ollut vaihtoehto. Sari Torniainen on syntyperäinen mäntyharjulainen, joka on pääkaupunkiseudulla vietettyjen vuosien jälkeen kotiutunut uudelleen Mäntyharjulle. Koulutukseltaan Torniainen on valtiotieteiden maisteri Helsingin Yliopistosta. Aiemmin hän on työskennellyt mm. työkykykoordinaattorina ja asiantuntijana te-palveluissa sekä ammatillisen kuntoutuksen parissa.

Festivaalijohtaja vastaa kulttuuritapahtuman järjestelyistä, tiedotuksesta sekä markkinoinnista. Hän suunnittelee ja toteuttaa näyttelyitä sekä kesän tapahtumia yhteistyössä toiminnanjohtaja Tuomas Hoikkalan kanssa. Toiminnan tärkeänä painopistealueena ovat jatkossakin nuoret taiteilijat, sekä monitaiteellisen ohjelmiston edelleen kehittäminen, laajentaminen ja tätä kautta aina uuden yleisön tavoittaminen. Festivaalijohtajan toimenkuvaan kuuluu myös ravintola Kesäheinän johtaminen. Torniainen on aloittanut tehtäväänsä perehtymisen huhtikuun lopulla.

Arto Paju on aloittanut maaliskuussa Taidekeskus Salmelan osa-aikaisena kapellimestarina. Hänellä on mittava kokemus trumpetistina mm. Helsingin Poliisisoittokunnasta, Kouvolan kaupunginorkesterista ja Kouvolan varuskuntasoittokunnasta. Viimeiset 10 vuotta Arto Paju on keskittynyt pääasiassa sovitustyöhön. Taidekeskus Salmelaan Arto Paju kirjoittaa konserttien sovitukset ja jonkin verran myös uusia sävellyksiä kantaesitettäväksi. Tänä kesänä Arto Pajun sovituksia kuullaan mm. Jukka Kuoppamäen 60 vuotta taiteilijana juhlakonsertissa, jossa orkesterina toimii Arto Paju Big Band. Oman kapellimestarin nimittämisen tavoitteena on kehittää yleisesti taidekeskuksen musiikkitapahtumia sekä erityisesti Salmela Big Band -festivaalia. Arto Paju vastaa sovitusten lisäksi myös sekä oman Big Bandinsä harjoituttamisesta, että Salmelan House Bandin kokoamisesta ja harjoituttamisesta. Oman kapellimestarin ansiosta Salmelassa saadaan jatkossa nauttia aina uusista sovituksista.

Taidekeskus Salmela on opetus- ja kulttuuriministeriön tukema kulttuuritapahtuma, joka järjestää taidenäyttelyitä, konsertteja sekä tapahtumia niin Salmelassa Mäntyharjussa kuin Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalossa Kouvolassa. Toimintaan liittyy oleellisena osana nuorten taiteilijoiden residenssitoiminta Mäntyharjussa ja Lallukan taiteilijaresidenssissä Viipurissa.

Taidekeskus Salmela on avoinna päivittäin 8.6.-11.8.2019

www.taidekeskussalmela.fi