28.04.2020

Taidekeskus Salmelan nuorten taiteilijoiden kuvataidekilpailun näyttelyluokka rakenteilla

Salmelan viidennen nuorten kuvataidekilpailun näyttelyluokka rakentuu parhaillaan Domanderin näyttelyalueelle. Koko Taidekeskus Salmelan näyttelystä toteutetaan myös virtuaalinen kokonaisuus. Kilpailuun ilmoittautui yli 300 nuorta taiteilijaa, joista kilpailuaineiston toimitti yli 200. Tuomaristo on valinnut näyttelyluokkaan kilpailijoista 17 taiteilijaa. Kilpailun tuomaristoon kuuluvat Tampereen taidemuseon johtaja, FM Taina Myllyharju, taidemaalari Jan Neva, antiikkialan asiantuntija Wenzel Hagelstam, taideasiantuntija FT Pauliina Laitinen-Littorin, kuvataiteilija Juhani Järvinen sekä Salmelan toiminnanjohtaja, konsuli Tuomas Hoikkala. Tuomaristo valitsee näyttelyluokasta voittajakolmikon heinäkuussa 2020. Myös näyttelyvierailla on mahdollisuus äänestää omaa suosikkitaiteilijaansa, joka tullaan myös palkitsemaan.

Tuomariston puheenjohtaja Taina Myllyharju luonnehti kilpailutarjonnan edustavan hienosti erilaisia tekijöitä. Kilpailuun lähetetyt työt olivat maalauspainotteisia, valokuvaajia ja kolmiulotteisen taiteen tekijöitä oli kilpailussa vähemmän.  Kaikilla tekijöillä oli kuitenkin tuore ote tekemiseen ja aineistossa oli hyvin paljon uudenlaista näkökulmaa, raikkautta, rohkeutta sekä erilaisia tekniikoita. Kaikilla osallistuneilla on taitoa ja tekemisen intoa, mutta kilpailuluokkaan valituilla oman tekemisen idea oli tuomariston näkemyksen mukaan selkeämmin jo löytynyt. Tuomaristo näki kilpailuaineistossa paljon myös kansainvälisiä suuntauksia.

Kuvataidekilpailun palkintojenjako järjestetään perjantaina 10.7. Taidekeskus Salmelassa. Voittajille jaetaan yhteensä noin 10 000 euron palkinnot. Kilpailun yhteistyökumppaneina toimivat Lähi-Tapiola, Veikkaus ja Mäntyharjun kunta. Näyttelyluokkaan valitut taiteilijat ovat Sara Blosseville (Vantaa), Kaisamaisa Erämies (Lappeenranta), Ella Jokinen (Oulu), Anna-Liisa Kankaanmäki (Lahti), Heta Kasurinen (Kuusankoski), Suvi Malek (Pirkkala), Elisa Marin (Lahti), Sirkku Muotka (Hämeenlinna), Emmi Mustonen (Tampere), Kukka Pitkänen (Hämeenlinna), Sanni Saari (Tampere), Markus Still (Oulu), Astrid Strömberg (Helsinki), Kia Taegen (Helsinki), Henna Tyrväinen (Pori), Terhikki Vaarala (Helsinki) ja Iida Valkonen (Helsinki).

Taidekeskus Salmelan näyttely on avoinna 6.6.-9.8.2020 joka päivä klo 11-18. Viranomaisohjeet huomioidaan näyttelyn järjestämisessä ja nettisivuille tullaan päivittämään toimintaohjeet tähän liittyen.

www.taidekeskussalmela.fi

www.kulttuurivuohijarvi.fi