22.03.2010

Taidekeskus Salmelan kuvataidekilpailun Näyttelyluokka on valittu

Taidekeskus Salmelan Nuorten taiteilijoiden kuvataidekilpailun 2010 Näyttelyluokka on valittu. Kilpailun tuomaristo valitsi 500 aineiston lähettäneen kilpailijan joukosta 18 taiteilijaa kesän 2010 Näyttelyluokkaan. Näyttelyluokan taiteilijat ovat iältään 19-37-vuotiaita ja kilpailuteosten tekniikkoja ovat öljy-, akryyli- ja temperamaalaus, grafiikka, piirustus, veistos, installaatio, valokuva ja sekatekniikka.

Näyttelyluokalta tulossa Salmelaan vetovoimainen kokoelma

Näyttelyluokkaan valitut taiteilijat ovat taidemaalarit Sini Anttila-Rodriguez (Helsinki), Jussi Halonen (Hyvinkää), Nana Hermunen (Turku), Jonna Johansson (Helsinki), Klaus Kopu (Loimaa), Teemu Korpela (Imatra), Maria Laine (Lahti), Salla Laurinolli (Hämeenlinna), Asta Pajunen (Helsinki), Jari Rönkkö (Helsinki) ja Kristiina Sario (Tampere), kuvataiteilijat Markku Haanpää (Turku), Terhi Kaakinen (Lahti), Juhana Moisander (Helsinki), Kasper Muttonen (Helsinki), Pasi Rauhala (Helsinki), Vappu Rossi (Helsinki) sekä kuvanveistäjä Petri Eskelinen (Helsinki).

Tuomaristo tyytyväinen kilpailuaineistojen monipuolisuuteen

Kilpailun tuomaristo, taidemuseon johtaja, filosofian tohtori Janne Gallen-Kallela-Sirén (pj), taidemaalarit professori Reino Hietanen ja Samuli Heimonen, filosofian tohtori Pauliina Laitinen-Laiho ja toiminnanjohtaja Tuomas Hoikkala, kuvasi tehtäväänsä haastavaksi vertaillessaan monen lahjakkaan nuoren taiteilijan teoksia.

Tuomariston jäsenet kiittivät kilpailuaineistojen monipuolisuutta ja erityisesti maalaustaiteen korkeatasoisuutta. Kilpailuaineistojen suuren määrän ja rikkauden johdosta Näyttelyluokan ulkopuolelle jäi vielä runsaasti lahjakkaita kuvataiteilijoita.

Kuvataidekilpailun työt ovat esillä Domanderin näyttelyalueella

Näyttelyluokan taiteilijoiden kokoelmat ovat osa Taidekeskus Salmelan ensi kesän taidenäyttelyä. Näyttelyluokan teokset ovat esillä Domanderin näyttelyalueella 12.6.–8.8.2010. Näyttelytilaa Domanderin neljässä rakennuksessa on noin 700m².

Nuorten taiteilijoiden kuvataidekilpailu huipentuu heinäkuun puolessa välissä Salmelassa järjestettävään palkintojenjakotilaisuuteen. Tilaisuudessa julkistetaan kilpailun voittaja, joka palkitaan Nokian 5.000 € nimikkopalkinnolla ja työskentelystipendillä ja hänet kutsutaan toteuttamaan näyttely Salmelaan 2011. Palkintojenjakotilaisuudessa luovutetaan myös MTV3:n 2.000 € nimikkopalkinto taiteilijalle, joka on valittu kesän aikana yleisöäänestyksen perusteella alkukesän aikana, sekä Veikkauksen kannustuspalkinto.

Kuvataidekilpailun suojelijana toimii tasavallan presidentti Tarja Halonen.
Salmelan Nuorten taiteilijoiden kuvataidekilpailu järjestetään nyt toista kertaa. Neljän vuoden välein järjestettävän kilpailun tarkoituksena on tukea uutta suomalaista nykytaidetta ja löytää nuoria, lahjakkaita kuvataiteilijoita sekä tarjota heille näkyvyyttä ja näyttelykokemusta.

Taidekeskus Salmela on avoinna 12.6.-8.8.2010.

Etusivu