22.06.2022

Taidekeskus Salmelan keskikesän konserttiohjelmassa Wiipuri-ooppera ja Liisamaija Laaksosen taiteilijajuhla

Suomen suurimman kuvataidefestivaalin ohjelmistossa heti juhannuksen jälkeen lausuntataidetta, taidemusiikkia ja ainutlaatuinen oopperaensi-ilta.  

Kesäkuun viimeisenä päivänä 30.6. Taidekeskus Salmelan Puistonäyttämön lavalla saa konserttimuotoisen ensi-iltansa tiettävästi ensimmäinen Viipurin kaupungista kertova ooppera. Kolmetuntinen Wiipuri on Taidekeskus Salmelan kaikkien aikojen suurin oma tuotanto. Kaiken kaikkiaan lavalla kuullaan yli 70 esiintyjää, kun Laurentius-kuorolla ja Rakuuna-rumpuryhmällä vahvistettu Salmela Festival Orchestra vie meidät matkalle Suomen, menetetyn Viipurin, jazzin ja koko 1900-luvun Euroopan historiaan. Teos on kokonaisuudessaan kapellimestarina toimivan Salmelan hovisäveltäjä Arto Pajun käsialaa libretosta nuotinnokseen ja Pajun ja Salmelan pitkäaikaisen yhteistyön kruunu. Alkusysäyksen Wiipurille on antanut säveltäjän oman suvun historia kaupungissa – ja vaikka tarina on fiktiivinen kudelma, ovat sen tapahtumat todellista, elettyä elämää. Solisteina oopperassa laulavat Ville Rusanen, Hanna Hoikkala, Mikael Konttinen ja Bianca Morales. 

Sunnuntaina 3.7. Mäntyharjun kirkossa juhlistetaan suurta suomalaista näyttämötaiteilijaa, kun 60-vuotistaiteilijajuhlaansa viettävä Liisamaija Laaksonen esiintyy yhdessä Katariina Kaitueen, Samuli Edelmannin, Esko Salmisen ja pianisti Matti Paatelman kanssa kahdessa juhlakonsertissa. Salmelan pitkä lausuntataiteen perintö jatkuu muun muassa Eino Leinon ja William Shakespearen säkein ja esitystä rytimittää kiinnostava sekoitus uutta ja vanhaa taidemusiikkia pianovirtuoosi Paatelman tulkitsemana. Esitysajat kello 14 ja 17. 

Taidekeskus Salmela – Sydämellisesti tervetuloa

Taidekeskus Salmelan kuvataidenäyttelt ovat avoinna 11.6.-14.8.2022 kello 11-18 joka päivä.

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

17.01.2024

Taidekeskus Salmelan ja Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalon kesän näyttelyohjelma

Taidekeskus Salmelan kesän 2024 kuvataiteilijat on julkistettu. Kutsunäyttelyn teemoja ovat tänä vuonna muun muassa ihmisen ja luonnon suhde, myytit ja mytologia ja konkretismin perintö, jota avaa Lars-Gunnar Nordströmin syntymän satavuotisjuhlakokoelma. Salmelan päärakennuksessa on esillä Tuomo…

04.12.2023

Taidekeskus Salmelan juhlavuoden konserttiohjelmassa oopperaa ja kulttiyhtyeitä

Taidekeskus Salmelan kesän 2024 konserttiohjelma on julkistettu. Tuttu viihde-, taide- ja kevyen musiikin sekoitus nojaa tänä vuonna Salmelan oman oopperaproduktion ja suurten popsävelmien kontrastiin. Perinteisessä avajaiskonsertissa, joka tällä kertaa järjestetään Mäntyharjun kirkossa, kuullaan kuorolaulua, kun…