13.01.2015

Taidekeskus Salmelan kesä 2015 ohjelma on julkistettu

Taidekeskus Salmelassa nähdään kesällä 2015 taidenäyttelyiden lisäksi laaja tapahtumien ja konserttien sarja. Taidenäyttelyissä ovat vahvasti esillä suomalaiset naiskuvataiteilijat. Teoskokoelmia on esillä myös nuorilta taiteilijoilta, jotka ovat löytyneet näyttelyyn Salmelan talvistipendiaattitoiminnan kautta.  Kesä huipentuu heinäkuussa käytävään IV Merikanto-laulukilpailuun. Kulttuurikesää täydentävät Salmelan puistonäyttämön konsertit upeassa kirkonkylämiljöössä.

 

Näyttelyssä naiskuvataiteilijoita

Taidekeskus Salmelan näyttelyissä ovat ensi kesänä vahvasti esillä suomalaiset naiskuvataiteilijat. Maalauskokoelmat esittelevät mm. kuvataiteilija Marjatta Tapiola, taidemaalari Marika Mäkelä sekä Salmelan kesän nuoreksi taiteilijaksi valittu Kia Taegen.

Salmelan kesän 2015 taiteilijat ovat kuvataiteilijat Asta Caplan, Hannu Hyrske, Kia Taegen ja Marjatta Tapiola, taidemaalarit Jan Neva ja Marika Mäkelä, taidegraafikot Tiina Kivinen ja Piia Lehti, tekstiilitaiteilija Helena Vaari sekä kuvanveistäjät Hannele Kylänpää, Arvo Siikamäki ja Tiina Torkkeli. Lisäksi näyttelyssä esitellään kokoelmia useilta taiteilijoilta, joiden nimet julkistetaan kevään aikana.

 

Kia Taegen on Salmelan kesän nuori taiteilija

Salmelan kesän nuoreksi taiteilijaksi on valittu kuvataiteilija Kia Taegen. Salmelan talvistipendiaattina syksyllä 2013 työskennellyt, 24-vuotias Taegen on Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa opiskeleva arkkitehtuurin kandidaatti. Hän pyrkii öljyvärimaalauksissaan avaamaan ympäristöä ja eri tunnelmia värien ja valojen kautta uudella tavalla. Taegen on hakenut inspiraatiota maalauksiinsa Viipurista työskennellessään Taidekeskus Salmelan Viipurin residenssissä.

 

Merikanto-laulukilpailu heinäkuussa

Salmela järjestää IV Merikanto-laulukilpailun 4.7. Kilpailuun ilmoittaudutaan viimeistään 13.2.2015. Laulukilpailun tuomarit ovat kulttuurivaikuttaja Aarno Cronvall, professori Gustav Djupsjöbacka sekä oopperalaulajat Jaakko Ryhänen ja Essi Luttinen. Kilpailun rahapalkinnot, yhteensä 8.500 € ja veistospalkinnot, arvo yhteensä 20.000 €, jaetaan kolmelle parhaalle laulajalle. Konserttiluontoinen välierä järjestetään Mäntyharjun kirkossa klo 13.00 ja loppukilpailu klo 18.00. Loppukilpailun juontaa Lauri Karhuvaara.

 

Juhlavia tapahtumia

Salmelan kesän avajaiskonsertissa Mäntyharjun kirkossa la 6.6. klo 13.30 esiintyvät Hymnodia-kuoro, oopperalaulajat Johann Tilli ja Hannu Jurmu sekä pianisti Erkki Korhonen. Kuoronjohtajana toimii Jarmo Lehto. Konsertin ohjelmistossa kuullaan ortodoksista taidemusiikkia sekä yksinlauluja, säveltäjäniminä mm. J. Sibelius ja W.A. Mozart.  Su 26.7. klo 14.30 nähdään Kaksi näyttelijää Salmelan kesässä. Näyttelijät Esko Roine ja Liisamaija Laaksonen esittävät mm. suomalaista runoutta sekä katkelmia Tuomas Kyrön teoksesta Mielensäpahoittaja.

 

Puistonäyttämö laajenee

Viime kesänä upean vastaanoton saanut Salmelan puistonäyttämö laajenee talven aikana. Katettuun katsomoon mahtuu jatkossa lähes 500 kuulijaa. Kesän aikana puistonäyttämöllä kuullaan mm. pe 10.7. Tähtisumua pianisti Seppo Hovin tarinoiden säestämänä, pe 17.7. Ikivihreää Jazzia ja Swingiä, solisteina laulajalegenda Eino Grön ja saksofonisti Tuomas Hoikkala sekä pe 31.7. Jorma Uotisen upea draamakonsertti Voila!.

 

Salmelan näyttelyt avoinna 6.6.–9.8.2015 joka päivä klo 11–18, ryhmille tilauksesta 25.5. alkaen.

Lippuvaraukset ja tiedustelut Taidekeskus Salmelasta p. 050 3388 114, info@taidekeskussalmela.fi

Taidekeskus Salmela on Mäntyharjussa sijaitseva kulttuuritapahtuma, jonka ohjelmaan kuuluvat kesäisin kuvataidenäyttelyt, konsertit ja luennot sekä 3-4 vuoden välein järjestettävät Nuorten kuvataidekilpailu ja Merikanto- laulukilpailu. Historiallisessa kirkonkylämiljöössä sijaitsevat, vuosittain vaihtuvat taidenäyttelyt esittelevät suomalaisen nykytaiteen tunnettuja nimiä ja nuoria lahjakkuuksia.

 www.taidekeskussalmel.fi