04.12.2023

Taidekeskus Salmelan juhlavuoden konserttiohjelmassa oopperaa ja kulttiyhtyeitä

Taidekeskus Salmelan kesän 2024 konserttiohjelma on julkistettu. Tuttu viihde-, taide- ja kevyen musiikin sekoitus nojaa tänä vuonna Salmelan oman oopperaproduktion ja suurten popsävelmien kontrastiin.

Perinteisessä avajaiskonsertissa, joka tällä kertaa järjestetään Mäntyharjun kirkossa, kuullaan kuorolaulua, kun karjalaiskulttuurin vaalijat Viipurin Lauluveikot ja Karjalan Laulu-Veikot esiintyvät yhteiskonsertissa solistinaan sopraano Jenni Lättilä. Avajaiskonsertissa virittäydytään jo kesäkuun lopun tunnelmiin, kun heti Viipurin menetyksen 80-vuotispäivän jälkeen ohjelmassa on Salmelan Wiipuri-oopperan näyttämöproduktion kantaesitys (kaksi näytöstä). Teoksen ohjaa Kansallisoopperan Oopperan kummituksesta tunnettu Tiina Puumalainen ja lavastaa hänen aisaparinsa Teppo Järvinen. Musiikista vastaa Lahden kamarikuorolla vahvistettu sinfoniaorkesteri, ja lavalla nähdään neljä solistia: Tero Harjunniemi, Hanna Hoikkala, Mikael Konttinen ja Bianca Morales. Teoksen on säveltänyt, sovittanut ja kirjoittanut Salmelan hovisäveltäjä Arto Paju.

Heinäkuun ensimmäinen tapahtuma on Anneli Saariston juhlakonsertti Puistonäyttämöllä. Konserttisarja jatkuu juhlavasti 14.7., kun Salmelan 35. tapahtumakesää juhlistetaan yllätysesiintyjien tähdittämällä gaalakonsertilla. Seuraavat konsertit omistetaan kevyelle musiikille, kun Egotrippi, Samuli Putro ja Laura Voutilainen konsertoivat peräjälkeen. Kuun lopussa Ranskan jalkaväen soittokunta, vuonna 1638 perustettu vaski-, ja lyömäsoitinkokoonpano, konsertoi Mäntyharjun kirkossa Hamina tattoo -yhteistyökonsertissa.

Elokuussa on kahden eri vuosikymmeninä maamme suosituimman bändin paikkaa pitäneen popyhtyeen vuoro. Kuun kolmantena päivänä konsertoi 60 vuoden ikään ehtinyt Topmost, ja konserttikesän päättää viikkoa myöhemmin Vesterinen yhtyeineen.

Taidekeskus Salmela varautuu lippujen vilkkaaseen ennakkomyyntiin. Suuri konserttitarjonta täydentää Salmelan 35. näyttelykesää, joka järjestetään 10.6.–13.8. Näyttelyn taiteilijat julistetaan tammikuussa.

 

10.6. Viipurin Lauluveikot ja Karjalan Laulu-Veikot, solistina Jenni Lättilä

28.6. ja 29.6. Wiipuri-ooppera

6.7. Anneli Saaristo

14.7. Salmela 35 vuotta -juhlagaala

17.7. Egotrippi

20.7. Samuli Putro

27.7. Laura Voutilainen

28.7. Ranskan jalkaväen soittokunta (yhteistyössä Hamina tattoon kanssa)

3.8. Topmost

10.8. Vesterinen yhtyeineen

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

20.06.2024

Taidekeskus Salmelan Wiipuri-ooppera on kunnianosoitus 80 vuotta sitten menetetylle kaupungille

Etelä-Savon oopperakesä alkaa tänä vuonna jo kesäkuussa, kun Mäntyharjun Taidekeskus Salmelassa nähdään Wiipuri-oopperan kantaesitys 28. ja 29.6. Kantaesitys ajoittuu noin viikon päähän Viipurin menetyksen 80-vuotispäivästä, joka oli 20. kesäkuuta. Wiipuri on kunnianosoitus menetetylle kaupungille ja…

04.06.2024

35-vuotisjuhlanäyttely ja Wiipuri-ooppera Taidekeskus Salmelan kesässä

Viipurin kaupungin menetyksestä tulee kuluneeksi 80 vuotta kesäkuun 20. päivä 2024. Taidekeskus Salmela tuo menetetyn kaupungin kunniaksi Puistonäyttämölle ainutlaatuisen oopperaesityksen 28. ja 29. kesäkuuta. Kaupungin historiaa erityisesti toisen maailmansodan ajalta käsittelevä teos on ensimmäinen Viipurista…

17.01.2024

Taidekeskus Salmelan ja Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalon kesän näyttelyohjelma

Taidekeskus Salmelan kesän 2024 kuvataiteilijat on julkistettu. Kutsunäyttelyn teemoja ovat tänä vuonna muun muassa ihmisen ja luonnon suhde, myytit ja mytologia ja konkretismin perintö, jota avaa Lars-Gunnar Nordströmin syntymän satavuotisjuhlakokoelma. Salmelan päärakennuksessa on esillä Tuomo…