09.01.2015

Taidekeskus Salmelan IV Merikanto-laulukilpailuun haetaan laulajia

Taidekeskus Salmela järjestää Merikanto-laulukilpailun Mäntyharjussa 4.7.2015. Ilmoittautuminen kilpailuun on nyt käynnissä. Merikanto-laulukilpailu on tarkoitettu lahjakkaille ja jo esiintymiskypsyyttä omaaville nuorille laulajille. Laulukilpailun 2015 tuomarit ovat oopperalaulajat Jaakko Ryhänen ja Essi Luttinen sekä professori Gustav Djupsjöbacka. Tuomariston puheenjohtajana toimii kulttuurivaikuttaja Aarno Cronvall. Vuonna 2015 järjestettävä Merikanto-laulukilpailu on järjestyksessä neljäs. Merikanto-kilpailun voittoon ovat aikaisemmin yltäneet Tommi Hakala (2001), Essi Luttinen (2005) ja Maija Skille (2009).

 

Merikanto ja Mäntyharju

Merikanto-laulukilpailun tavoitteena on rakastetuimpiin säveltäjiimme kuuluvan Oskar Merikannon mittavan sävellystyön ja Oskar Merikannon pojan, Aarre Merikannon modernistisen laulumusiikin esiin nostaminen. Kilpailun tavoitteena on myös löytää nuoria, kansainvälisen tason laulajia ja tarjota heille näkyvyyttä sekä esiintymiskokemusta. Kilpailun järjestäminen juuri Mäntyharjussa liittyy myös suomalaiseen musiikkihistoriaan. Oskar Merikanto vietti kesiään lankonsa luona Mäntyharjun kirkonkylässä säveltäen, konsertoiden ja nauttien kulttuurimaiseman rauhasta.

 

Juhlavuonna kunnioitetaan Sibeliusta

Vuonna 2015 vietetään myös säveltäjämestari Jean Sibeliuksen 150-vuotissyntymäpäivää. Merikanto-laulukilpailu yhtyy juhlavuoteen ja tuo ohjelmistoon mukaan poikkeuksellisesti myös Sibeliuksen yksinlaulut. Näin kilpailu haluaa osaltaan nostaa esille Sibeliuksen yksinlauluteoksia ja tuoda säveltäjän laajaa sävellystuotantoa entistä tunnetummaksi nuorten laulajien keskuudessa.

 

Kuvanveistäjä Ukri Merikannon veistospalkinnot voittajille

Merikanto-laulukilpailun konserttiluontoiset välierä ja loppukilpailu käydään Mäntyharjun kirkossa la 4.7.2015. Loppukilpailun juontaa Lauri Karhuvaara. Kilpailun rahapalkinnot, yhteensä 8.500 € jaetaan kolmelle parhaalle laulajalle. Lisäksi he saavat Aarre Merikannon pojan, kuvanveistäjä Ukri Merikannon, toteuttamat arvokkaat veistospalkinnot, arvo yhteensä 20.000 €. Rahapalkinnot jaetaan seuraavasti: 1. sija 4.000 €, 2. sija 2.700 €, 3. sija 1.800 €.

 

Kilpailuun ilmoittaudutaan 13.2.2015 mennessä

Kilpailuun voivat osallistua kilpailuvuonna 34 vuotta täyttävät (vuonna 1981 syntyneet) tai sitä nuoremmat laulajat. Kilpailuun ilmoittaudutaan lähettämällä ilmoittautumislomake ja äänite 13.2.2015 mennessä Taidekeskus Salmelaan. Äänitteiden perusteella tuomaristo kutsuu välierään 12-15 kilpailijaa, joista kuusi valitaan samana iltana järjestettävään loppukilpailuun.

 

Ilmoittautumislomakkeet ja lisätietoja Salmelan internetsivuilta: www.taidekeskussalmela.fi/merikanto