20.08.2015

Taidekeskus Salmela: Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalon kävijämäärä ylitti odotukset

Ensimmäisenä kesänä näyttelyihin tutustui 10 000 kävijää

Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalo yllätti suosiollaan. Kesäksi 2015 avautunut uusi kulttuurimatkailukohde Kouvolan Vuohijärvellä avasi ensimmäisen näyttelynsä kesäkuun puolessa välissä. Vuohijärven entiseen kirkkoon perustettu kohde esitteli kesän ajan yleisölle legendaarisen luontovalokuvaaja Hannu Hautalan ja kuvanveistäjä Kauko Kortelaisen teoksia. Kun näyttelyt sulkeutuvat elokuun lopussa, tulee luonto- ja kulttuuritalossa vierailleeksi kesän aikana 10 000 kävijää. ”Olemme kiitollisia ja iloisia suuresta yleisömäärästä ja siitä, että näyttely sai erityisen paljon positiivista palautetta”, toteaa toiminnanjohtaja Tuomas Hoikkala.

Suurta kiinnostusta luontoaiheisen näyttelyn lisäksi keräsi myös samoissa tiloissa toimivan Kahvila Kaakkurin palvelut sekä infopiste, josta on saatavilla erilaista matkailu- ja retkeilyinformaatiota muun muassa läheiseen Repoveden kansallispuistoon liittyen.

 

Talvella konsertteja ja tapahtumia

Näyttelyn sulkeuduttua galleriamyymälä jatkaa toimintaansa vuoden ympäri vaihtuvine näyttelyineen. Talven aikana kulttuurisalissa järjestetään erilaisia konsertteja ja tapahtumia. Avajaiskonserttina toimii isänpäiväkonsertti sunnuntaina 8.11.2015. Konsertin esiintyjät, oopperalaulajat Jorma Hynninen ja Emilia Vesalainen-Pellas, diplomisaksofonisti Tuomas Hoikkala ja pianotaiteilija Pekka Ainali esittävät suomalaista laulumusiikkia isille. Sunnuntaina 20.12. mennään puolestaan Tiernapoikien johdolla jouluun kun laulusolistit Esa Ruuttunen, Riku Pelo, Bianca Morales ja Jukka Mörsky esittävät joulun kauneimpia lauluja sekä tiernapoikakuvaelman sellokvartetin ja pianisti Kirsi Saaren säestyksellä.

Lipputilaukset tapahtumiin Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalolta: p. 050 3388 111, info@taidekeskussalmela.fi tai verkkokaupasta www.taidekeskussalmela.fi/kauppa

Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalon näyttelyt sekä Kahvila Kaakkuri avoinna vielä 30.8. saakka joka päivä klo 12-18.