19.01.2010

Taidekeskus Salmela valmistautuu jännittävään taidekesään

Taidekeskus Salmela pitää tänä kesänä vieraitaan jännityksessä aivan kesän loppuun asti, kun Nuorten taiteilijoiden kuvataidekilpailun voittaja julkaistaan Salmelassa heinäkuun 15. päivä. Nuorten kuvataidekilpailun parhaimmisto ja Suomen merkittävimmät kuvataiteilijat yhdessä loistokkaan konserttiohjelmiston kanssa takaavat jälleen mieliin painuvan kesän Mäntyharjun historiallisessa kirkonkylämiljöössä.

Näyttelyssä kuvataidekilpailun satoa ja kansainvälistä väriä

Salmelan kesän 2010 kuvataiteilijat ovat taidemaalarit Lauri Ahlgrén (Helsinki), Jesús Ángel Bordetas (Espanja), Samuli Heimonen (Kangasniemi), Kristian Krokfors (Helsinki) ja Annuli Viherjuuri (Helsinki), kuvanveistäjät François Blosseville (Petit-Appeville), Johanna Häiväoja (Petit-Appeville), Pirkko Nukari (Helsinki) ja Kimmo Pyykkö (Helsinki) sekä Nuorten taiteilijoiden kuvataidekilpailun Näyttelyluokka.

Kansainvälistä väriä kesän näyttelyyn tuovat Salmelassa talvistipendiaattina työskennellyt espanjalainen taidemaalari Jesús Ángel Bordetas sekä ranskalainen kuvanveistäjä François Blosseville.

Uutta Huvimaja Höijerissä ja Veistosten vesipuistossa

Maaliskuussa 2010 julkaistaan Nuorten kuvataidekilpailun Näyttelyluokkaan valitut taiteilijat. Kilpailun Näyttelyluokka on esillä kesällä Domanderin näyttelyalueella. Muina näyttelytiloina toimivat Salmelan päärakennus, ravintola Kesäheinä sekä Huvimaja Höijer, jonka ensi kesän seinämaalaukset toteuttaa taidemaalari Teemu Korpela. Korpela työskenteli Mäntyharjussa Salmelan talvistipendiaattina kaudella 2009-2010. Salmelan rannassa ja vetten päällä sijaitsevaan Veistosten Vesipuistoon nousee uusia veistoksia kuvanveistäjä Johanna Häiväojalta.

Annuli Viherjuuri on Salmelan kesän Nuori taiteilija

Salmelan kesän Nuoreksi taiteilijaksi on valittu taidemaalari Annuli Viherjuuri. Talvikauden 2008-2009 Salmelassa työskennellyt Annuli Viherjuuri (s. 1984) maalaa yksilön kokemuksia figuurin ja abstraktion avulla. Alun perin asikkalalaislähtöinen Annuli Viherjuuri on opiskellut Kankaanpään Taidekoulussa.

Merikanto-gaalakonsertissa laulukilpailujen 2009 ja 2005 voittajat

Merikanto-laulukilpailun Gaalakonsertissa 11.7. esiintyvät viime kesänä palkitut Merikanto-laulukilpailun voittajat Maija Skille, Jussi Merikanto ja Hedvig Paulig sekä toisen Merikanto-laulukilpailun 2005 voittaja Essi Luttinen. Pianotaiteilijoiden Marjaana Merikannon ja Collin Hansenin säestyksellä konsertissa kuullaan Oskar ja Aarre Merikannon upeimmat yksinlaulut ja duetot. Konsertin juontaa tv/radiotuottaja Aarno Cronvall.

Salmelan kesän Avajaiskonsertissa 12.6. esiintyy Puolustusvoimien edustussoittokunta ja oopperalaulaja Jorma Hynninen. Kaartin soittokunta esittää mm. Jean Sibeliuksen Karelia-sarjan ja –alkusoiton sekä Armas Järnefeltin sinfonisen runon, Korsholma. Hynnisen ohjelmistossa on mm. Sibeliuksen lauluja ja Romanssi Oskar Merikannon oopperasta Pohjan neiti.

Kesän viimenen tapahtuma on 25.7. Yleisön pyynnöstä: Rakkautta Sanoin ja Sävelin. Esiintyjinä ovat näyttelijät Liisamaija Laaksonen ja Esko Salminen, oopperalaulaja Jaakko Ryhänen sekä pianotaiteilija Piia Paemurru.

Kesän uutuutena bussimatkat Helsingistä Salmelaan

Ensi kesänä Salmela järjestää bussimatkoja Helsingistä Lahden kautta Mäntyharjuun ja takaisin. Kulttuurimatkan ohjelmassa on mm. toiminnanjohtaja Tuomas Hoikkalan tervetuliaistoivotus bassosaksofonin sävelin ja näyttelykierros yhdessä näyttelyoppaiden kanssa. Matkat Salmelaan järjestetään la 12.6., la 19.6., su 11.7., ti 20.7. ja la 7.8., joista 12.6. ja 11.7. matkat sisältävät myös konsertin. Bussimatkalle voi ilmoittautua myös 21.-24.1. Matkamessuilla, jossa Salmela on esillä Saimaan Maakunnan messuosastolla 3a38, 3a40.

Salmelan näyttelyt avoinna 12.6.-8.8.2010 päivittäin klo 11-18, ryhmille tilauksesta 26.5. alkaen.

http://www.taidekeskussalmela.fi