03.11.2016

Taidekeskus Salmela: Suuria tunteita ja rakkaita lauluja isille Vuohijärvellä

Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalon isänpäiväkonsertti järjestetään ensi viikon sunnuntaina.  Isänpäivänä 13. marraskuuta klo 14 järjestettävän Rakastan elämää – Georg Ots Isänpäiväkonsertin esiintyjinä ovat oopperalaulaja Gabriel Suovanen, Janne Hovi (piano), Hannu Rantanen (Basso), Jarno Kuusisto (harmonikka). Naapurimaan legenda Georg Ots lauloi itsensä ”Saarenmaan valssin” myötä suomalaisten sydämiin ja hänestä tuli yksi Suomen suosituimmista laulajista. Isänpäivänkonsertti on tulvillaan rakkaita lauluja, kauniita muistoja ja tunteita vuosikymmenien takaa.

Palkittu baritoni Gabriel Suovanen on jo lähes kahden vuosikymmenen ajan häikäissyt erityisesti pohjoismaista oopperayleisöä upealla äänellään ja karismallaan. Hän on vaikuttanut useissa merkittävissä päärooleissa ja esiintyy paljon myös orkestereiden solistina ja omissa lied-konserteissaan. Suovanen opiskeli laulua Sibelius-Akatemiassa vuosina 1993−1994, suoritti loppututkinnon Tukholman oopperakoulussa vuonna 1998 ja on menestynyt useissa laulukilpailuissa. Vuonna 1998 hän voitti Timo Mustakallio -laulukilpailun ja vuotta myöhemmin hän sai kolmannen palkinnon kansainvälisessä Mirjam Helin -laulukilpailussa. Vuonna 2000 hänelle myönnettiin Karita Mattila -palkinto. Kaudella 1997–1998 Suovanen oli Ruotsin Radion nimikkosolisti ja teki radiolle useita konsertti-, resitaali- ja studionauhoituksia.

Janne Hovi opiskeli pianonsoittoa Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksessa Sirkka Harjunmaan oppilaana, ja sen jälkeen solistisella osastolla Jussi Siiralan johdolla. Hän suoritti diplomitutkinnon vuonna 2004. Kotimaan lisäksi hän on esiintynyt Ruotsissa ja Kanadassa. Hovi palkittiin vuonna 2003 Väinö Sola -stipendillä. Klassisen musiikin solisti- ja säestystehtävien ohessa kuuluu ohjelmistoon viihde-, tanssi- ja jazzmusiikkia.

Hannu Rantanen on pitkän linjan ammattimies, joka on uransa aikana esiintynyt lukuisten eri musiikkityylien ammattilaisten kanssa. Hannun ura sähköbasistina alkoi 14-vuotiaana isoveljen punk-bändissä ja naapurin hanuristin tanssiorkesterissa. Samalla hän opiskeli myös pianonsoittoa ja saksofonin soittoa. Myöhemmin Hannun tie vei Oulunkylän pop/jazz opistoon Jakke Leivon oppilaaksi. Hän valmistui pop/jazz konservatoriosta soitonopettajaksi 1999. Myöhemmin hän alkoi myös opiskella kontrabasson soittoa joka nykyään on lähes pääsoitin.

Jarno Kuusisto on Kultaisen Harmonikka-kilpailun voittaja. Kuusisto voitti vuonna 1992 viihdeharmonikansoiton Suomen mestaruuskilpailun arvostetussa kilpailussa.

Tapahtumapaikka: Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalo, Näkkimistöntie 1, 47900 Vuohijärvi (Kouvola)
Lippuvaraukset: p. 050 3388 111 tai info@kulttuurivuohijarvi.fi