02.12.2016

Taidekeskus Salmela: Selviytyjät-näyttely Vuohijärven luonto-ja kulttuuritalossa kesällä 2017

Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalon kesän 2017 näyttelyllä juhlistetaan itsenäistä Suomea. Näyttelykokonaisuus Selviytyjät kuvaa suomalaisten eläinten elämää ja koskettavia luontonäkymiä ainutlaatuisella tavalla.

Selviytyjät -näyttelyn taiteilijoina nähdään professori Jussi Mäntynen, lintukuvaaja Markus Varesvuo ja kuvataiteilija Minna Pyykkö.

Professori Jussi Mäntynen (1886-1978) oli realistisista eläinaiheistaan tunnettu kuvanveistäjä. Eläinten luonnossa tarkkailun ja konservaattorin työn myötä Mäntynen pääsi tutustumaan läheltä eläinten anatomiaan. Ilmeikkäiden eläinveistosten aiheet oli poimittu Suomen luonnosta. Eläimistä etenkin Suomen kansalliseläin karhu ja kansallislintu joutsen olivat usein hänen töidensä aiheena.

Suomen luontokuvaajien kärkeen kuuluvan lintukuvaaja Markus Varesvuon (s. 1960) tunteisiin vetoavat kuvat vievät katsojan pohjoisten lintujen talviseen maailmaan. Kansainvälisesti tunnustettu kuvaaja on vanginnut luontokuviin yksityiskohtia, joita silmä ei ehdi tavallisesti havaita.

Kuvataiteilija, biologi ja psykologi Minna Pyykön (s. 1967) maalaukset pohjautuvat Suomen luonnon eri vuodenaikoihin. Teoksissaan hän kuvaa elämän mysteereitä, jotka ovat jatkuvasti ympärillämme. Maalauksissa on voimaa ja rosoa, herkkyyttä ja haurautta, sattumaa ja suunnitelmallisuutta, aivan kuten luonnossakin.

Selviytyjät – näyttely esillä Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalossa 3.6.–27.8.2017 joka päivä klo 11–18.

 

TAIDEKESKUS SALMELA

Mäntyharjuntie 25

52700 Mäntyharju

taidekeskussalmela.fi

 

VUOHIJÄRVEN LUONTO- JA KULTTUURITALO

Näkkimistöntie 1

47900 Vuohijärvi

kulttuurivuohijarvi.fi