09.05.2019

Taidekeskus Salmela: Repoveden luontokuvakilpailun voitto Eero Hauta-Ahon valokuvalle Lyhyt kiitorata

Taidekeskus Salmelan järjestämän ensimmäisen valtakunnallisen Repoveden luontokuvakilpailun tulokset julkistettiin Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalolla torstaina 9.5.2019.

Kilpailun voittajaksi valittiin Eero Hauta-ahon valokuva Lyhyt kiitorata, toiseksi tuli Lassi Kujalan kuva Hirvet lammella ja kolmanneksi Jari Mankisen Tervajärvi, retkeilijä Olhavalla. Lasten ja nuorten sarjan voitti Lauri Mattila, toisen sijan jakoivat Iita Šahinpašić ja Hilda Tuovinen. Kunniamaininnan lasten ja nuorten sarjassa sai Altti Lehmusmetsä.

Kilpailussa etsittiin pysäyttäviä luontovalokuvia Repoveden kansallispuistosta. Kilpailuun lähetettiin noin 650 eri kuvaa lähes sadalta valokuvaajalta. Kuvat olivat aihevalinnoiltaan monipuolisia ja kuvasivat hienosti Repoveden alueen vaihtelevuutta ja monimuotoisuutta.

Kilpailun voittajakuvat valitsi tuomaristo, johon kuuluivat luontovalokuvaaja Hannu Hautala, kuvajournalisti, valokuvaaja Juha Metso, dokumentaristi Juha ”Norppa” Taskinen, ammattivalokuvaaja Jaana Kotamäki, luontovalokuvaaja Markus Varesvuo sekä yhteistyökumppanin edustajana UPM Metsän sidosryhmäsuhdejohtaja Sami Oksa. Kilpailussa jaettiin yhteensä yli 7 500 euron palkinnot.

Voittajakuvat ovat esillä Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalossa Kouvolassa kesän 2019 ajan. Palkittujen kuvien lisäksi tuomaristo valitsi näyttelyyn myös muita kilpailuun osallistuneita kuvia. Repoveden luontokuvien lisäksi näyttelyssä on esillä myös kansallispuistoa esittäviä maalauksia, jotka ovat toteuttaneet taiteilijat Antti Hakkarainen, Juha Kuosmanen, Johanna Lumme, Alexander Novoselov ja Kia Taegen. Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalon näyttely on avoinna 8.6.-11.8.2019 klo 11-18.

Kouvolassa sijaitseva, Suomen kuudenneksi suosituin Repoveden kansallispuisto on tullut tunnetuksi kymmenien järvien ja lampien muodostamasta metsämaisemasta. Mäet ja jylhät kalliot kuuluvat myös olennaisesti Repoveden luontoon. Alueeseen kuuluu myös UPM-Kymmene Oyj:n omistama yksityinen Aarnikotkan metsän luonnonsuojelualue sekä Mäntyharjulta lähtevä Mäntyharju-Repovesi reitti, joka valittiin vuonna 2015 vuoden retkikohteeksi. Repoveden luontokuvakilpailun yhteistyökumppaneina toimivat UPM, Kouvolan kaupunki sekä Mäntyharjun kunta.

Taidekeskus Salmela on avoinna 8.6.-11.8.2019.

www.taidekeskussalmela.fi