10.03.2022

Taidekeskus Salmela: Merikanto-laulukilpailun välierälaulajat on valittu

Taidekeskus Salmelan viidennen Merikanto-laulukilpailun välieräkilpailijat on valittu. Laulukilpailuun haki 61 osallistujaa, joista kilpailun tuomarit, kulttuurivaikuttaja Aarno Cronvall, professori Gustav Djupsjöbacka sekä oopperalaulajat Mari Palo, Matti Salminen ja Juha Uusitalo, valitsivat välierään 12 laulajaa. Välierälaulajissa on seitsemän sopraanoa, yksi mezzosopraano ja neljä baritonia. Välierä ja finaali käydään 16.7. Mäntyharjun kirkossa.

 

Luvassa mielenkiintoinen kilpailu

Kilpailun tuomaristo odottaa hakemusten perusteella mielenkiintoista ja korkeatasoista laulukilpailua. Hakijoiden maantieteellinen edustus oli laaja, ja joukossa oli ilahduttavasti uusia ääniä. Oskar Merikannon pojan Aarre Merikannon modernistiset yksinlauluteokset tuovat kilpailijoille haasteen ja erottavat jyvät akanoista, tuomaristo totesi. Isän ja pojan sävellykset ovat kiinnostavalla tavalla erilaisia keskenään sävelkieleltään ja materiaaliltaan.

Aiemmat Merikanto-laulukilpailut ja niissä menestyneiden laulajien komeat ammatilliset saavutukset kilpailun jälkeen nostattavat odotuksia ja jännitystä tämänvuotisen kilpailun alla. Sekä välierä että finaali esitetään suorana lähetyksenä AlfaTV:ssä.

 

Merikanto-laulukilpailun välierään valitut laulajat

Ruusu-Maaria Brousseau, mezzosopraano, Helsinki

Helianna Herkkola, sopraano, Lempäälä

Toni Hintsala, baritoni, Tuusula

Henri Jussila, baritoni, Raisio

Jenni Liikaoja, sopraano, Helsinki

Kristian Lindroos, baritoni, Helsinki

Marianne Montonen, sopraano, Vantaa

Olivia Moss, sopraano, Espoo

Saara Puolitaival, sopraano, Oulu

Heta Sammalisto, sopraano, Karstula

Henri Tikkanen, baritoni, Hannover

Maria Turunen, sopraano, Helsinki

 

Voittajille luvassa huomattavat palkinnot

Merikanto-laulukilpailun välierä järjestetään Mäntyharjun kirkossa lauantaina 16.7. kello 13.00 ja tuomaristo valitsee välierästä samana iltana kello 19.00 järjestettävään finaaliin 6 laulajaa.

Merikanto-laulukilpailun rahapalkinnot, yhteensä 13.500 € jaetaan kolmelle parhaalle laulajalle. Lisäksi voittajakolmikko saa Aarre Merikannon pojan, kuvanveistäjä Ukri Merikannon, toteuttamat arvokkaat veistospalkinnot, arvo yhteensä 20.000 €. Kilpailua ovat tukeneet Mäntyharjun kunta sekä Anita ja Olavi Seppäsen muistosäätiö.

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

31.03.2023

Taidekeskus Salmelan Nuorten kuvataidekilpailun näyttelyluokka on valittu

Taidekeskus Salmelan kuudes valtakunnallinen Nuorten kuvataidekilpailu on edennyt viimeiseen vaiheeseen tuomariston valittua kilpailun hakuvaiheen tuhansien hakuvaiheen teoskuvien joukosta. Kilpailuun haki 326 suomalaista ja ukrainalaista kuvataiteilijaa, joista kahdeksantoista valittiin näyttelyluokkaan. Tuomaristoon kuuluvat taidemaalari Marika Mäkelä, taidealan…

17.01.2023

Taidekeskus Salmelan ja Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalon kesän näyttelyohjelma

Taidekeskus Salmelan kesän 2023 kuvataiteilijat on julkistettu. Kutsunäyttelyn pääteemoja ovat monumentaalinen veisto- ja maalaustaide, modernismi ja omaleimainen, nykyaikainen realismi. Suuren osan näyttelystä muodostavat kuudetta kertaa järjestettävän Nuorten kuvataidekilpailun näyttelyluokan taiteilijoiden kokoelmat.   Salmelan pääsalissa esitellään…

08.12.2022

Taidekeskus Salmelan konserttiohjelmassa isoja orkestereita ja kiitettyjä lauluntekijöitä

Taidekeskus Salmelan kesän 2023 konserttiohjelma on julkistettu. Tuttu viihde-, taide- ja kevyen musiikin sekoitus nojaa tänä vuonna isojen orkesterisovitusten ja intiimien lauluntekijäkeikkojen kontrastiin. Edellisvuonna hyvän vastaanoton saanut modernin popmusiikin mukanaolo jatkuu palkitun Anna Puun konsertilla.…