24.01.2019

Taidekeskus Salmela: Luontokuvia Repoveden kansallispuistosta kesällä Vuohijärvellä

Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalon kesän 2019 näyttely esittelee pysäyttäviä luontokuvia Repoveden kansallispuistosta. Kansallispuistomme Repovesi -näyttelykokonaisuus esittelee Repoveden luontokuvakilpailun palkittuja kuvia sekä nuorten taiteilijoiden sykähdyttäviä maalauksia. Näyttelykokonaisuutta täydentää luontovalokuvaaja Hannu Hautalan ikuistamat joutsenvalokuvat.

Kouvolassa sijaitsevan Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalon kesän 2019 näyttelyssä pääsee ihastelemaan Repoveden kansallispuiston kauneutta. Valtakunnallinen Repoveden luontokuvakilpailu on syksyn ja talven ajan etsinyt pysäyttäviä ja yllättäviä kuvia luonto- ja kulttuuritalon vieressä sijaitsevalta Repovedeltä. Kilpailuun voi osallistua 31.3. mennessä lataamalla kuvat lataussivustolle osoitteessa kulttuurivuohijarvi.fi.

Kilpailussa palkitut kuvat ripustetaan esille luonto- ja kulttuuritalon kesän näyttelyyn. Kilpailun voittajakuvat valitsee tuomaristo, johon kuuluvat luontovalokuvaaja Hannu Hautala, kuvajournalisti, valokuvaaja Juha Metso, dokumentaristi Juha ”Norppa” Taskinen, ammattivalokuvaaja Jaana Kotamäki, luontovalokuvaaja Markus Varesvuo sekä yhteistyökumppanin edustajana UPM Metsän sidosryhmäsuhdejohtaja Sami Oksa.

Repoveden kansallispuisto pääsee oikeuksiinsa myös kuvataiteilijoiden siveltimien kautta. Nuoret taiteilijat Antti Hakkarainen, Juha Kuosmanen, Johanna Lumme, Alexander Novoselov sekä Kia Taegen ovat vierailleet Repovedellä ja ikuistaneet kansallispuiston monimuotoisuuden maalauksiinsa.

Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalon galleriassa nähdään luontovalokuvaaja Hannu Hautalan joutsenvalokuvia. Uljas valkoinen – kansallislintumme on upea kokoelma kuvia sukupuuton partaalta kansallislinnuksi nousseesta laulujoutsenesta. Hannu Hautala on suomalaisen luontovalokuvauksen uranuurtaja, joka on tehnyt pitkän ja ansiokkaan uran luonnon ikuistajana.

Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalon näyttelyt sekä kahvila Kaakkuri avoinna 8.6.-11.8.2019 klo 11-18.

www.kulttuurivuohijarvi.fi

www.taidekeskussalmela.fi